29 januari: start gratis Open Lesweek

Danscentrum Utrecht heeft maar liefst twee open lesweken per seizoen!

Net zoals aan het begin van het seizoen kun je van maandag 29 januari tot en met zondag 4 februari alle lessen uitproberen en proeven die je wilt. In veel lessen is namelijk nog een plekje te vinden en tussentijds instromen is geen enkel probleem.

Hoe werkt het?
De open lesweek is voor iedereen toegankelijk, of je nu al bij Danscentrum Utrecht danst of niet. Je komt in kleding waar je goed in kan bewegen naar de les van jouw keuze.

Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Vanwege deze vrije inloop kan het in een les drukker zijn dan normaal.

Een les kan al vol zitten. Ben je benieuwd welke dat zijn? Bekijk daarvoor ons lesrooster.

Welke stijl? Welk niveau?
Wil je graag dansen, maar heb je geen idee welke stijl? Dat is geen probleem. Grofweg zijn de lessen voor volwassenen bij Danscentrum Utrecht in drie categorieën in te delen: moderne dans, dansconditie/pilates en ballet. Meer informatie over de verschillende stijlen is te lezen op deze pagina.

Heb je een stijl in gedachte, maar weet je nog niet welk niveau? Ook geen probleem, veel lessen hebben meerdere niveaus. Het is dus een kwestie van uitproberen wat het beste bij je past. We hebben een basis en beginners niveau, voor als je nog niet veel ervaring hebt met dans of de specifieke stijl.

Daarnaast hebben we lessen voor halfgevorderde dansers, dit is als je minimaal een jaar ervaring hebt in de dansstijl die je wilt volgen of (ver)gevorderd bent in een andere stijl. Als laatste hebben we lessen voor gevorderde en (semi-)profdansers. Zeer uitdagende lessen waarin wordt verwacht dat de techniek goed wordt beheerst.

Kinderlessen
Onze kinderlessen zijn op leeftijd ingedeeld. Peuters en kleuters beginnen met algemene dansante vorming, waarbij het dansplezier voorop staat. Vanaf 6 jaar (groep 3-4) komen daar spelenderwijs ook echte oefeningen bij, die voortkomen uit de moderne dans, klassiek ballet en/of dansimprovisatie. Jongeren vanaf 11 jaar kunnen bij ons terecht voor een dansproductie-cursus, waarbij het maken van eigen dans centraal staat.

Kom dus naar de open lesweek van 29 januari tot en met 4 februari bij Danscentrum Utrecht!

Benieuwd welke les wanneer te volgen is? Bekijk het rooster hier.