Kinderdans

Kinderdanslessen: van kleuterdans tot zelf dans maken!

Bekijk het rooster om te zien wanneer deze lessen plaatsvinden.

Kleuterdans (4-6 jaar)

Vanaf groep 1-2 (leeftijd 4 tot 6 jaar) van de basisschool kunnen kinderen komen dansen bij het Danscentrum Utrecht. Kleuterdans is een les algemene dansante vorming, gestoeld op principes uit de moderne dans. De kinderen leren spelenderwijs dansen op verschillende soorten muziek, waarbij een hoop dansplezier natuurlijk voorop staat! De oefeningen zijn kort, waarbij actief en passief elkaar afwisselen. Verhalen, fantasieën, klanken, de seizoenen, elfjes… De concrete leefwereld van het kind is het uitgangspunt.

Kinderdans (6-8 jaar)

In de kinderdanslessen zitten kinderen uit groep 3 en 4 van de basisschool in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar. In deze lessen gaan we een stapje verder dan in de kleuterdansles. Hoewel lekker bewegen en plezier hebben het allerbelangrijkste blijft, gaan we op speelse wijze ook al echte oefeningen doen. Bijvoorbeeld op de grond om te leren strekken, aanspannen en ontspannen. De kinderen bewegen door de ruimte om allerlei danskwaliteiten te ontdekken, zoals het maken van grote sprongen, mooie armbewegingen of zwaaien met het hele lichaam.

Dansmix (7-9 jaar)

De dansmixles is bedoeld voor kinderen uit groep 4 en 5 van de basisschool in de leeftijd van 7 t/m 9 jaar. Kinderen maken in deze les kennis met klassiek ballet, moderne dans en dansimprovisatie. Een geweldige manier om dans verder te ontdekken en daar vooral veel plezier uit te halen. We doen oefeningen aan de barre en op de grond om te leren strekken, aanspannen en uitdraaien vanuit de klassieke ballettechniek. Moderne dans is heel uitdagend. We doen allerlei oefeningen waarbij het hele lichaam beweegt: draaien, vallen, rollen, springen, rennen, zwaaien… Van dansmix word je sterk, lenig en ontwikkel je een sterk dansgevoel. In elke les is ook aandacht voor creatieve dans: alleen, twee aan twee of met z’n allen maken we verschillende dansen die we aan elkaar, of aan een publiek, presenteren.

Moderne dans (8-10 en 10-12 jaar)

Moderne dans is een uitdagende danstechniek, waarbij het hele lichaam beweegt. In deze les doen we allerlei oefeningen; we springen, draaien, vallen, rollen, rennen, zwaaien… Een heerlijke les waar de kinderen sterk en lenig van worden en met veel plezier hun dansgevoel kunnen ontwikkelen.
Er zijn twee verschillende groepen:
– Kinderen uit groep 5-6 van de basisschool in de leeftijd van 8-10 jaar
– Kinderen uit groep 7-8 van de basisschool in de leeftijd van 10-12 jaar
In de oudste groep wordt een moderne les aangeboden die in structuur en opzet lijkt op een basisles moderne dans voor volwassenen, al zijn de speelse elementen nog niet geheel verdwenen.

De Dansfabriek (dans voor jongeren van 12-15 jaar)

Jongeren in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar die dans willen (leren) maken, kunnen komen dansen in De Dansfabriek! In De Dansfabriek ben je danser en maker. Het eerste half jaar volg je een moderne dansles die qua niveau en structuur vergelijkbaar is met de basisles moderne dans voor volwassenen. Een uitstekende basis voor iedere danser. Het tweede halfjaar werken we aan een productie. Improvisatie, compositie en het maken van een choreografie staan centraal. Je krijgt les in hoe je dans moet maken en presenteren aan publiek. Het resultaat gaan we natuurlijk ook laten zien, dus nodig je familie en vrienden maar uit!

15 jaar of ouder?

Dansliefhebbers van 15 jaar en ouder kunnen kiezen uit een breed aanbod technieklessen: van een basisles voor beginners tot dansen op (semi-)professioneel niveau. Bekijk het aanbod in moderne dans, modern jazz, klassiek ballet en dansconditie.