Nieuw in 2018: korte cursus contactimprovisatie

Op vrijdag 2 februari 2018 start er bij Danscentrum Utrecht een cursus contactimprovisatie van acht lessen. Dit is een bijzondere aanpak van improvisatie waarbij je met jezelf en vooral ook met anderen in contact komt.

De lessen worden door docent Robin Berkelmans zo opgebouwd, dat er voor iedereen een veilige omgeving ontstaat waarin naar hartenlust gedanst kan worden. Via simpele oefeningen leer je je eigen lijf én het lijf van de andere dansers steeds beter kennen en is het mogelijk om samen te improviseren.

De cursus komt in navolging van de zeer succesvolle masterclass die Robin gaf op 26 november 2017. De lessen zijn voor alle volwassen dansers toegankelijk, onafhankelijk van leeftijd, lijf of dansniveau. Ook mensen die nog nooit hebben gedanst, kunnen deelnemen aan deze cursus.

 

Over de docent

Robin Berkelmans is professioneel danser, dansdocent en choreograaf. Hij geeft les op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Fontys Academie voor Danseducatie in onder andere vloerwerk en contactimprovisatie.

Naast zijn lessen aan de verschillende dansopleidingen, geeft Robin wekelijkse lessen contactimprovisatie en organiseert hij maandelijks workshops en jams, een open bijeenkomst waarin iedereen mee kan doen.

Als performer is hij onderdeel van Silhouette: een voorstelling waarin Robin samen met schilder Erik Vink het raakpunt van beweging en beeld onderzoekt.

Meer weten over Robin of zijn werk? Bekijk zijn website of Facebookpagina.

Korte cursus contactimprovisatie

Vanaf vrijdag 2 februari t/m vrijdag 23 maart 2018 (8 lessen)
20.00u – 21.30u
€ 103,-  < 21 jaar
€ 125,-  > 21 jaar
Voor alle niveaus toegankelijk.

Inschrijven kan hier.