Op vrijdag 2 februari 2018 start er bij Danscentrum Utrecht een cursus contactimprovisatie van acht lessen. Dit is een bijzondere aanpak van improvisatie waarbij je met jezelf en vooral ook met anderen in contact komt.

De lessen worden door docent Robin Berkelmans zo opgebouwd, dat er voor iedereen een veilige omgeving ontstaat waarin naar hartenlust gedanst kan worden. Via simpele oefeningen leer je je eigen lijf én het lijf van de andere dansers steeds beter kennen en is het mogelijk om samen te improviseren.

De cursus komt in navolging van de zeer succesvolle masterclass die Robin gaf op 26 november 2017. De lessen zijn voor alle volwassen dansers toegankelijk, onafhankelijk van leeftijd, lijf of dansniveau. Ook mensen die nog nooit hebben gedanst, kunnen deelnemen aan deze cursus.

 

Over de docent

Robin Berkelmans is professioneel danser, dansdocent en choreograaf. Hij geeft les op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Fontys Academie voor Danseducatie in onder andere vloerwerk en contactimprovisatie.

Naast zijn lessen aan de verschillende dansopleidingen, geeft Robin wekelijkse lessen contactimprovisatie en organiseert hij maandelijks workshops en jams, een open bijeenkomst waarin iedereen mee kan doen.

Als performer is hij onderdeel van Silhouette: een voorstelling waarin Robin samen met schilder Erik Vink het raakpunt van beweging en beeld onderzoekt.

Meer weten over Robin of zijn werk? Bekijk zijn website of Facebookpagina.

Korte cursus contactimprovisatie

Vanaf vrijdag 2 februari t/m vrijdag 23 maart 2018 (8 lessen)
20.00u – 21.30u
€ 103,-  < 21 jaar
€ 125,-  > 21 jaar
Voor alle niveaus toegankelijk.

Inschrijven kan hier.


Ook zo enthousiast over de dansstijl Graham? Danscentrum Utrecht is dat ook! Op 10 december komt danseres (en Grahamspecialiste) Vera Paganin een zondagmiddag lesgeven in deze stijl. Het niveau is vanaf halfgevorderd (aantal jaren leservaring met Graham noodzakelijk) maar ook zeker de gevorderde of (semi-)professionele danser kan prima aan zijn trekken komen.

In de masterclass zal de eerste anderhalf uur bestaan uit een les in Grahamtechniek. Daarna zal Vera Paganin een stuk repertoire aanleren.

Over de docent

Vera Paganin is een van origine Italiaanse danseres die een aantal jaren in de junior company van het Martha Graham gezelschap heeft gedanst. Verder geeft ze les in de Grahamtechniek op zowel Petrov Ballet Academy in de Verenigde Staten als op het Locatelli Lyceum voor de kunst in Italië. Haar opleiding volgde ze onder andere aan de Martha Graham Academy in New York en op de dansacademie in Milaan.

Heb je zin in een leuke dansmiddag die in het teken staat van deze bijzondere techniek? Aarzel dan niet en geef je op voor de masterclass.

Nog niet helemaal overtuigd? Zie filmpje hieronder voor een voorproefje.

zondag 10 december 2017, 13.00u – 16.00u
masterclass Graham door Vera Paganin
vanaf halfgevorderd niveau

Kosten:
21+: € 36,00
21-: € 30,00 

Inschrijven kan hier.

Credits film: 

Seraphic Dialogue, Maid.
Henny Jurriëns Stichting, Amsterdam.
Choreography: Martha Graham
Teacher: Miki Orihara
Dancer: Vera Paganin (red)


Danscentrum Utrecht zoekt dans-minnende

Publiciteitsmedewerker(s) m/v

Het Danscentrum Utrecht kan niet zonder de enthousiaste inzet van een publiciteitsmedewerker!

Gevraagd
Vanaf 1 januari 2018 ga je meedenken over hoe de activiteiten van Danscentrum Utrecht het beste voor het voetlicht gebracht kunnen worden. Je bent vaardig in het bedenken en uitvoeren van prikkelende berichten op Facebook en Instagram. Ook heb je een stem binnen het opzetten van een lange termijn marketingstrategie, samen met het bestuur van Danscentrum Utrecht. Je onderhoudt contact met administratie en leidinggevende voor afstemming en planning van de publiciteitsuitingen.

Functie-eisen
Je hebt ervaring op het gebied van publiciteit en communicatie. Je bent thuis in de sociale media (Facebook en Instagram) en je bent taalvaardig. Bij voorkeur heb je ervaring in het maken van affiches, flyers en folders. Het hebben van marketingkennis is een pré. Je bent voortvarend in je acties en draagt het Danscentrum Utrecht een warm hart toe. Je kan vanaf januari 2018 aan de slag.

Geboden
Kans om in een klein team het verschil te maken.  Een functie met veel zelfstandigheid, en veel ruimte voor eigen initiatief. In ruil voor de werkzaamheden krijg je een gratis danscursus aangeboden.

Over Danscentrum Utrecht
Danscentrum Utrecht (DCU) bestaat in 2017 zesendertig jaar. Het heeft zijn bestaansrecht bewezen als amateurdansschool in Utrecht met een uitgebreid cursusaanbod voor iedereen die van dansen houdt: kinderen, jongeren en volwassenen. Het heeft zijn naam weten te vestigen als dansschool met kwaliteit en als dansschool met een specifiek aanbod moderne dans. Niet alleen amateurs, maar ook (semi-)professionele dansers weten de weg naar het Danscentrum te vinden.

Contact- en informatie
Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Aino Merits (aino@dcu.nl ) of Christina Renckens (christina@dcu.nl)


In november starten er twee nieuwe korte cursussen bij Danscentrum Utrecht! Terug van weggeweest is de Grahamtechniek en volledig nieuw in het aanbod is Afro moderne dans.

In de 8 lessen Graham-based van Yonatan Stakenburg (start: 17 november) wordt er gewerkt aan repertoire vanuit het Graham curriculum. Dus behalve dat je werkt aan een verdieping van de techniek, leer je ook een deel van een bestaande choreografie aan. Hierdoor zijn de lessen alleen toegankelijk voor halfgevorderde en gevorderde dansers in de Grahamtechniek.

Nieuw bij DCU is een korte cursus Afro moderne dans (start 3 november). Een mix van moderne en Afrikaanse dans, energiek en een uitdaging voor iedere danser. Omdat het een nieuwe stijl is binnen Danscentrum Utrecht, zijn de lessen voor iedere danser geschikt, ongeacht niveau.

Zin in een nieuwe uitdaging? Of zin om repertoire in te studeren? Schrijf je in voor de cursus Afro modern en voor de cursus Graham-based repertoire en kom bij ons dansen!


SEIZOEN 2017-2018: inschrijven gestart!

Je kunt je nu inschrijven voor de cursus(sen) van het nieuwe seizoen. Wacht niet te lang, want sommige lessen zitten snel vol!

Je vindt het rooster hier. Via het rooster kun je je eenvoudig inschrijven.

Let op: je inschrijving wordt eerst handmatig gecontroleerd. Wij sturen je zo snel mogelijk een bevestiging van inschrijven.

Niveaus
Bij Danscentrum Utrecht hanteren we vier verschillende niveaus: beginners, half gevorderd (vanaf 1 jaar les in de stijl waarin je les wilt volgen), gevorderd (meerdere jaren ervaring) en (semi)-prof. De niveaus zijn een ‘vanaf niveau’: met meerdere jaren danservaring is het wel mogelijk om bij een les op beginnersniveau in te stromen. Andersom niet. Twijfel je over welke les het meest geschikt is? Overleg met de docent is altijd het beste. Deze kan ook adviseren wat het beste past, zodat je het meeste dansplezier hebt.


Wij beginnen een nieuw seizoen met een open lesweek: alle lessen zijn dan gratis uit te proberen. Het is altijd een drukbezochte week en een energieke start van het nieuwe seizoen.

Dit jaar vindt de open lesweek plaats van maandag 4 september tot en met zondag 10 september.

Bekijk het rooster, om te zien welke lessen je wilt uitproberen.

Lukt het niet om tijdens de open lesweek een proefles te volgen? Geen probleem: kom dan een proefles volgen zodra het je uitkomt.

Een proefles kost €12 voor volwassenen en jongeren, en €7,50 voor kinderen. Je betaalt contant (liefst gepast) voorafgaande aan de les.

We horen graag wanneer je komt. Stuur een mailtje naar info@dcu.nl. Wij stellen de desbetreffende docent dan op de hoogte van je komst.

Let op: bekijk het lesrooster voor de meest actuele versie. Sommige lessen kunnen namelijk vol zitten. (Wil je op de wachtlijst? Stuur dan ook een mailtje naar info@dcu.nl)

 


Wij willen jullie hartelijk danken voor het invullen van de enquête, die wij begin van dit jaar verstuurden. Bijna 200 mensen hebben de moeite genomen deze in te vullen, wat is bijzonder veel en getuigd van grote betrokkenheid bij het Danscentrum. Voor ons is het zeer leerzaam de verschillende reacties te lezen. Hieronder staat een samenvatting van de belangrijkste uitkomsten.

Veel mensen hebben voor DCU gekozen omdat ze de lessen erg goed vinden. Maar ook vanwege de sfeer of de plek. Dat blijkt ook uit de beoordeling: de sfeer op DCU scoort heel goed, net als de kwaliteit van de docenten en het niveau van de lessen. De kwaliteit van het cursusaanbod scoort goed tot heel goed en de diversiteit en grootte van de groep is over het algemeen gemiddeld tot goed beoordeeld.

Er zijn wensen ingediend voor het lesrooster: een hoger of juist lager niveau voor een specifieke les, meer lessen in het weekend, meer workshops of korte cursussen, een langer seizoen, langere lessen of geen (school)vakanties. Wat regelmatig terugkomt is de wens om het aanbod voor de jeugd en jongeren te vergroten.

Tot slot enkele losse verzoekjes over soorten lessen, zoals spitzenles of dansen in duetten. Een aantal mensen wil graag meer aandacht voor optreden, bijvoorbeeld een jaarafsluiting in een theater of werken in een productiegroep en optreden.

Er zijn wisselende opmerkingen gemaakt over het niveau. Soms te hoog, soms te laag, soms onduidelijk. De algemene deler was de voorlichting hierover: welk niveau is welke les en hoe beoordeelt de docent dit? Een tip die gegeven is: laat de open lesweek los zodat je altijd een andere les of een ander niveau kan proberen.

Sommigen docenten hebben persoonlijke complimenten gekregen. We zorgen ervoor dat deze bij hen terecht komt!

De locatie, het pand en de zaal krijgen een hele goede score, de kleedkamer en de bar gemiddeld. Er zijn tips gegeven over organisatorische en facilitaire zaken. Voorbeelden zijn de mogelijkheid om af te melden via de e-mail, betere voorlichting via de website of over de telefoon, huisregels en gevonden voorwerpen en communicatie. Er zijn ook complimenten: goede sfeer, goed bereikbaar, vriendelijk, dank aan de barmedewerkers.

Ondanks de goede score zijn er ook verzoekjes gekomen over het gebouw. Er is een wens voor meer ruimte: in de kleedkamer bijvoorbeeld, maar ook in de wachtruimte bij de bar. Ook heeft een aantal mensen aangegeven dat de muziek harder zou mogen. Een extra locatie zou ook fijn zijn, dan kan bijvoorbeeld het aanbod worden uitgebreid. Er zou wat vaker schoongemaakt kunnen worden, en de vloer kan beter worden onderhouden.

De meeste mensen vinden de jaarcursus een gemiddelde prijs hebben, niet goedkoop, maar ook niet duur. Er zijn vragen gesteld over de lengte van het seizoen of de flexibiliteit van de lessen in relatie tot het prijsbeleid. Ook zijn er wensen geuit over meer flexibiliteit om lessen te volgen, bijvoorbeeld met een strippenkaart of meer mogelijkheden om lessen in te halen (bijvoorbeeld als je buiten schoolvakantie om op vakantie gaat). Ook de wijze van betalen zou beter kunnen: op tijd, via ideal of losse lessen niet meer contant.

De uitkomsten geven ons goede handvatten voor onze toekomstplannen. Daar waar mogelijk nemen wij deze mee in ons beleidsplan. Wij gaan ermee aan de slag.