AFGELAST Workshop contactimprovisatie

Wegens COVID19 hebben we besloten deze masterclass af te gelasten. 

Improvisatie is de kunst van spontaniteit in het huidige moment. Door dat besef te belichamen vinden we inspiratie voor een krachtig bestaan.

Verbinden in dans geeft ruimte om onze creatieve kanten te ervaren – hierdoor ontdekken we onze eigenheid en vinden vertrouwen daarin. Door te bewegen met anderen vinden we verbinding met onszelf en onze medemens.

Over contact improvisatie:

Contact improvisatie is een hedendaagse dansvorm die in essentie over beweging vanuit gedeeld contact gaat. Het contact is als een communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans, waarbij het uitgangspunt is dat je elkaar door steunen en leunen zowel in balans wil houden als uit balans wil raken.

De rijke mogelijkheden van dit contact laten zich ontdekken binnen de improvisatie. Voor de één is dat acrobatisch en dynamisch, voor de ander is het een aandachtig samenzijn in kleine beweging. Het is een speelse, sociale en creatieve manier om te dansen met anderen.

Mooi dansen is niet belangrijk, het plezier van het bewegen, en reageren op de ander wordt een speelse ontmoeting. Een energieke, uitdagende dans of een verstild en langzame dans, dat verschilt per dans, moment en danspartner.

Het begint bij een goed voelend contact met het eigen lichaam en de mogelijkheden die het heeft, vanuit daar kan de dans beginnen.

De docent:

Robin Berkelmans is een professioneel danser, dansdocent en choreograaf. Hij geeft les op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Fontys Academie voor Danseducatie in floorwork, performance, choreografie, solo improvisatie en contactimprovisatie. Als maker is hij geïnteresseerd in de individuele geïnspireerde staat-van-zijn in relatie tot het menselijk bestaan op een groter vlak.

Sinds hij twee jaar geleden in Den Bosch is gaan wonen, is hij enthousiast de CI community in Noord-Brabant aan het cultiveren. In Tilburg organiseert hij de wekelijkse lessen en maandelijkse workshops en jams. In Utrecht geeft hij maandelijks een masterclass bij Danscentrum Utrecht.

Meer informatie: www.robinberkelmans.nl.

De volgende workshop is op 15 maart, van 14.00 tot 16.00, locatie Mgr. van de Weteringstraat. Prijs: €24, contant aan de balie betalen.