Kinderdanslessen: van peuterdans tot zelf dans maken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bekijk het rooster om te zien wanneer deze lessen plaatsvinden.

De leeftijden kunnen per type les verschillen. In het rooster staan de leeftijden per les aangegeven.

Peuterdans: vanaf 3 jaar

Verhalen, muziek en ook nog eens bewegen en dansen. Jonge kinderen bewegen veel en vooral heel erg graag door de hele ruimte. In de peuterdanslessen bieden we een veilige ruimte daarmee te experimenteren en te ontwikkelen. We werken op een speelse manier aan muzikaliteit, gevoel voor dans en lichaamscoördinatie. Uiteraard gaat dit op speelse wijze met liedjes, muziek, kleine instrumenten en materialen om mee te fantaseren en uiteraard te dansen.

Kleuterdans: vanaf 4 jaar

Kleuterdans is een les algemene dansante vorming, gestoeld op principes uit de moderne dans. De kinderen leren spelenderwijs dansen op verschillende soorten muziek, waarbij een hoop dansplezier natuurlijk voorop staat! De oefeningen zijn kort, waarbij actief en passief elkaar afwisselen. Verhalen, fantasieën, klanken, de seizoenen, elfjes… De concrete leefwereld van het kind is het uitgangspunt.

Kinderdans: vanaf 6 jaar

In de kinderdanslessen gaan we een stapje verder dan in de kleuterdansles. Hoewel lekker bewegen en plezier hebben het allerbelangrijkste blijft, gaan we op speelse wijze ook al echte oefeningen doen. Bijvoorbeeld op de grond om te leren strekken, aanspannen en ontspannen. De kinderen bewegen door de ruimte om allerlei danskwaliteiten te ontdekken, zoals het maken van grote sprongen, mooie armbewegingen of zwaaien met het hele lichaam.

Dansmix: vanaf 7 jaar

Kinderen maken in de dansmix les kennis met klassiek ballet, moderne dans en dansimprovisatie. Een geweldige manier om dans verder te ontdekken en daar vooral veel plezier uit te halen. We doen oefeningen aan de barre en op de grond om te leren strekken, aanspannen en uitdraaien vanuit de klassieke ballettechniek. Moderne dans is heel uitdagend. We doen allerlei oefeningen waarbij het hele lichaam beweegt: draaien, vallen, rollen, springen, rennen, zwaaien… Van dansmix word je sterk, lenig en ontwikkel je een sterk dansgevoel. In elke les is ook aandacht voor creatieve dans: alleen, twee aan twee of met z’n allen maken we verschillende dansen die we aan elkaar, of aan een publiek, presenteren.

Modern jazz: vanaf 7 jaar

Modern jazz is een combinatie van de organische bewegingsstijl van de moderne dans met de ‘groove’ uit jazzdans. In de lessen modern jazz kunnen kinderen vanaf 7 jaar zich verder ontwikkelen in deze specifieke stijl. Er wordt gewerkt aan muzikaliteit, houding en coördinatie. Daarbij worden er korte, swingende choreografieën aangeleerd. Uiteraard gaat dit op speelse wijze die aansluit bij het kind.

Moderne dans: vanaf 9 jaar

Moderne dans is een uitdagende danstechniek, waarbij het hele lichaam beweegt. In deze les doen we allerlei oefeningen; we springen, draaien, vallen, rollen, rennen, zwaaien… Een heerlijke les waar de kinderen sterk en lenig van worden en met veel plezier hun dansgevoel kunnen ontwikkelen.

Klassiek ballet: vanaf 9 jaar

Een les klassiek ballet begint altijd met een serie oefeningen aan de ‘barre’, een lange stok aan de muur voor extra evenwicht. Daarna komen oefeningen in het midden en over de diagonaal in de zaal, waarbij de dingen die je geleerd hebt aan de barre worden toegepast. Je leert springen, draaien en je wordt elke les een beetje sterker en leniger.

Dansproductie: vanaf 11 jaar

Jongeren die dans willen (leren) maken, kunnen komen dansen in de dansproductiegroep! In deze les ben je danser en maker. Je krijgt een moderne dansles die qua niveau en structuur vergelijkbaar is met de basisles moderne dans voor volwassenen. Een uitstekende basis voor iedere danser. Daarnaast werk je aan een productie. Improvisatie, compositie en het maken van een choreografie staan centraal. Je krijgt les in hoe je dans moet maken en presenteren aan publiek. Het resultaat gaan we natuurlijk ook laten zien, dus nodig je familie en vrienden maar uit!

15 jaar of ouder?

Dansliefhebbers van 15 jaar en ouder kunnen kiezen uit een breed aanbod technieklessen: van een basisles voor beginners tot dansen op (semi-)professioneel niveau. Bekijk het aanbod in moderne dans, modern jazz, klassiek ballet en dansconditie.