Klassiek ballet: een uitstekende basis voor iedere danser

Klassiek ballet is een dansdiscipline waarbij je je lichaam leert beheersen. Er wordt goed op je houding gelet en we doen verschillende oefeningen op de grond, aan de barre, in het midden en over de diagonaal. Bij klassiek ballet moeten de voeten en benen vanuit de heupen worden uitgedraaid, zodat de tenen en knieën opzij wijzen in plaats van naar voren. Dit zogenaamde uitdraaien is het belangrijkste kenmerk van klassiek ballet.

Bij klassiek ballet denk je misschien vooral aan Het Zwanenmeer en De schone Slaapster, maar de techniek is ook te zien in hedendaagse, abstracte balletten. Bijvoorbeeld in balletten van George Balanchine en Hans van Manen. Ook in de moderne dans zijn de basiselementen van het klassieke ballet aanwezig. De klassieke ballettechniek is een uitstekende basis voor iedere danser, waar je sterker en leniger van wordt.

Niveaus

In de basisles klassiek ballet wordt een eerste start gemaakt met de klassieke danstechniek. Als je nog weinig of geen ervaring op dansgebied hebt, dan is deze les geschikt voor jou. Heb je al danservaring, bij voorkeur in klassiek ballet? Dan is het combiniveau 1/2 de juiste les voor jou. In de niveau 3-lessen word je uitgedaagd je te verdiepen in de techniek. Je kunt meerdere jaren deelnemen aan een niveau voordat je doorstroomt naar een vervolgniveau. Je krijgt daarvoor altijd een persoonlijk advies van jouw docent. In de (semi-) professionele lessen, niveau 4-lessen, wordt intensief en op een hoog niveau gewerkt. Ben jij dansdocent of professionele danser? Rekening houdend met je wisselende agenda kun je deze lessen per keer afrekenen. Je betaalt €15,- voor een losse les.

Bekijk het rooster om te zien wanneer je lessen klassiek ballet kunt volgen.