Moderne Jazz

In de lessen Modern jazz komen elementen uit de moderne dans en de jazzdans samen: de organische bewegingsstijl uit de moderne dans wordt gecombineerd met de ‘groove’ uit de jazzdans.

Hoe ziet een les Modern jazz eruit?

Modern jazz is inspannend en expressief. De les begint altijd met een warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de jazz- en moderne danstechniek door middel van oefeningen en bewegingen op de grond, op de plaats en door de ruimte. De belangrijkste kenmerken van de jazztechniek zijn ritme, coördinatie, isolaties en heup- en bekkenbewegingen. In het laatste deel van de les gebruiken we de behandelde techniek voor het instuderen van een danscombinatie. Die danscombinaties kunnen variëren in stijl. Er wordt gedanst op uiteenlopende muziekstijlen, waarbij aandacht wordt besteed aan o.a. timing, frasering en dynamiek.

Niveaus

De lessen Modern jazz kun je volgen op niveau 1/2, niveau 2/3 en niveau 3/4. De techniek wordt in deze lessen uitgewerkt en verdiept; we veronderstellen dus ervaring in een jazz- of moderne danstechniek. Heb je nog geen danservaring, dan adviseren we de Basisles modern jazz of de Basisles moderne dans. Al enige danservaring? We bieden verschillende moderne technieken op niveau 1.

Bekijk het rooster om te zien wanneer je lessen Modern jazz kunt volgen.