Docenten 2020-2021

alfredo-300x300

Alfredo Fernandez

Alfredo Fernandez werkte 20 jaar als balletdanser bij Het Nationale Ballet. Tegen het einde van zijn ballet-carrière, gedreven door zijn fascinatie voor dans, de menselijke natuur en welzijn, begon hij het bestuderen van hedendaagse dans, improvisatie, bewegingsonderzoek, Pilates en Somatische Bewegingscoaching. Dit laatste vormt het fundamenteel begrip voor al zijn werk: belichaamd bewustzijn.

Alfredo Fernandez geeft op dinsdag Klassiek ballet in Studio Monseigneur.

Anne Marie J.W. Verhoeven038

Anne Marie Verhoeven

Anne Marie Verhoeven is opgeleid in Laban Movement en werkt het liefst vanuit ieders eigen beweging middels improvisatie & compositie. Voor de jongste kinderen en hun ouders specialiseerde ze zich in ontwikkelingsstimulerend bewegen, waarbij ouder en kind elkaar speels ontmoeten in spel, muziek en beweging. Onlangs rondde ze de opleiding tot Pilates docent af bij de Pilates Company om volwassenen te helpen meer kracht, flexibiliteit en lichaams-bewustzijn op te bouwen.

Anne Marie geeft op zaterdag Dansen met je kind, Peuterdans en Pilates in Studio Cultuurcampus.

Caty Wijmans 1393 x 1535

Caty Wijmans

Caty Wijmans studeerde in 2009 af aan de Uitvoerend dansopleiding bij Fontys Hogescholen in Tilburg, richting Jazz/Urban. Sindsdien is ze werkzaam als danseres, choreograaf en docent. Dans betekent voor haar een manier om je gevoel te uiten, om jezelf te zijn of juist iemand. In Caty’s lessen gaat het niet alleen over de techniek, maar vooral ook over de flow, de energie en de zeggingskracht die je gebruikt in het dansen. Naast haar lessen bij DCU maakt ze choreografieën voor musicalproducties, geeft ze workshops op scholen en danst ze in een educatief duet over Dag vs. Nacht voor basisschoolleerlingen.

Caty geeft op donderdag Dance on Stage en Hiphop/streetdance in Studio Domplein.

55600295_2141112779277418_7869749639673544704_n

Claudia Scaringella

Claudia Scaringella is danstherapeut, -docent, performer en choreograaf. Zij benadert dans als non-verbale interactie waarin emotie en gevoelens door de dansers worden gevoeld en worden uitgedrukt in beweging. In haar lessen worden beweging en expressie ingezet om je communicatievaardigheden verbeteren en je te inspireren tot nieuwe dynamische relaties met jezelf en anderen. Naast het lesgeven aan DCU heeft ze een danstherapie praktijk in Den Haag en is ze danseres en coördinator voor Misiconi dance company, een inclusief dansgezelschap met dansers met en zonder beperking.

Claudia geeft op woensdag Kinderdans in Studio Monseigneur en Dance en Well being aan volwassenen.

Eva Scherpenisse1

Eva Scherpenisse

Eva Scherpenisse maakte bij de vooropleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten voor het eerst kennis met Afrikaanse dans. Ze werd meteen geraakt door de vrolijkheid van de stijl, de dieperliggende betekenissen van de bewegingen en de kracht waarmee deze dansvorm wordt uitgevoerd. Na haar afstuderen heeft ze zich verder verdiept in de verschillende stijlen van de Afrikaanse dans door de cultuur te ervaren in het land van oorsprong. Haar lessen kenmerken zich door vreugde en passie. Iedereen is welkom de positieve energie van Afrikaanse dans te komen beleven en door middel van dans te genieten van deze prachtige cultuur! Naast het lesgeven danst ze bij World of Afro en doet ze verschillende performance-projecten in het Bijlmer Parktheater op het gebied van Afrikaanse dans.

Eva geeft op woensdag Afro dance, Afro contemporary en Afro bootcamp in Studio Domplein.

190704 foto hanna

Hanna van der Gaag

Hanna van der Gaag is afgestudeerd aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts in 2013. Al snel ging ze lesgeven en ervoer ze hoe fantastisch het is om je passie te delen. In de afgelopen jaren ontwikkelde ze zich als dansdocent voor alle leeftijden. Ze vindt persoonlijk contact erg belangrijk in haar lessen en wil je juist dat gene leren wat je nog niet kan! Naast dat je haar kunt vinden in de danszaal of op podia en festivals, zal je haar ook treffen in het water. Regelmatig treedt ze op als zeemeermin bij bijvoorbeeld kinderfeestjes.

Hanna geeft op maandag Kleuterdans en Kinderdans en de Selectieklas en op woensdag Dansen met je kind en Peuterdans. Deze lessen geeft zij in Studio Monseigneur.

 

Jacqueline Back B 2021 XXS 750x855

Jacqueline Back

Jacqueline Back 's ballet classes are about the marriage between breath and movement - although classical ballet is often translated through external aesthetics and lines, it is her intention to bring ballet back into the feeling of the body - met with a consciously healthy mentality.

Jacqueline geeft Klassiek ballet op dinsdag, woensdag en donderdag, Spitzen op dinsdag en donderdag en Pilates-Floor-Barre op donderdag. Ze geeft les in Studio Domplein.

juultje kranen 2

Juultje Kranen

Juultje Kraanen studeerde aan de Fontys Academie voor Danseducatie en behaalde in 2014 haar diploma. Sindsdien zet ze haar brede dansachtergrond in en doceert ze verschillende stijlen dans aan uiteenlopende doelgroepen. Bijzonder veel affiniteit heeft ze met moderne dans waardoor ze zich bij Danscentrum Utrecht erg op haar plek voelt. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en maakte onlangs nog onderdeel uit van haar laatste voorstelling DOGMAI.

Juultje geeft op donderdag en zondag Modern Europees en Modern Jazz in Studio Monseigneur.

kiki boot

Kiki Boot

Kiki Boot studeerde aan Codarts Rotterdam, waar ze zich toelegde op jazz. Kiki benadert jazz zowel technisch als vrij; improvisatie vormt daarbij een onmisbaar element. In haar lessen zijn de muzikaliteit en de dynamische kwaliteiten van de cursist en de interactie tussen de dansers leidend. Kiki is zelf actief als danser bij Sally Dansgezelschap Maastricht. Daarnaast geeft ze jazz op dansscholen, vooropleidingen en hbo’s (Codarts & Fontys). Ook verzorgt ze lessenreeksen, workshops en projecten namens het Nederlands danstheater, Sally Dansgezelschap Maastricht en Jens van Daele Burning Bridges.

Kiki geeft op dinsdag Modern jazz in Studio Monseigneur.

Laisvie Ochoa portret

Laisvie Ochoa

Laisvie Andrea Ochoa is a Colombian-Lithuanian choreographer, inclusive dance expert and video artist. She is the leader of “ConCuerpos", the pioneer dance company in Colombia where dancers with and without disabilities come together to develop artistic, educational, and research projects. In her lessons Laisvie aims to develop bodily intelligence from a state of listening. She values subjectivity and she finds creative freedom from the abundance of imagination. At the moment she moves between Colombia and the Netherlands, to work with dance company ConCuerpos, being a maker and a dance teacher in Danscentrum Utrecht and Arabesque (University of Twente) and supporting the COMMA Master (CODARTS).

Laisvie geeft op dinsdag Dansconditie en Inclusieve dans en op woensdag Choreopraphy & New Media en Vloerwerk in Studio Domplein.

180411 headshot Lenna 2 (002)

Lenna Schouten

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, dansmaker en docent werkzaam in het veld. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Lenna is medeoprichter van Danstheater Rúm. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst. Ze werkt voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie, Danstheater VOS, DansBlok en natuurlijk Danscentrum Utrecht. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch).

Lenna geeft op maandag Dansconditie, Modern en Dans voor ouderen 60+ in Studio Monseigneur en Modern, Moderne Danstraining en Productiegroep Moderne Theaterdans in Studio Domplein.

Linde Baars 1440 x 1496

Linde Baars

Voor Linde Baars is dansen al van jongs af aan haar grote passie. Voor haar is dansen plezier hebben en jezelf ontwikkelen. Linde is altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen door in diverse stijlen lessen te volgen bij verschillende dansscholen. Hierdoor heeft ze zich ontwikkelt als danser en dansdocent. Dansen is meer dan alleen bewegen op muziek. In haar danslessen voel je de ruimte om jezelf te zijn en het dansplezier te ervaren. Door Lindes enthousiasme en positieve energie wordt elke les een feestje. Naast het geven en volgen van danslessen is ze ondernemer en werkzaam in de horeca.

Linde geeft op zaterdag Kleuterdans in Studio Domplein.

Lorenzo Koppenaal foto

Lorenzo Koppenaal

Lorenzo Koppenaal studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Purchase Conservatory of Dance in New York. Naast zijn studie heeft hij met veel plezier intensieve trainingen gevolgd van de Limón Dance Company en de Merce Cunningham Trust in New York. Lorenzo houdt ervan om zijn dansers uit te dagen, zowel fysiek als technisch. Zijn lessen zijn op traditionele wijze opgebouwd. De Amerikaanse sfeer schemert duidelijk door in zijn werkwijzeNaast het DCU werkt Lorenzo ook als gastdocent aan diverse dansinstituten in Duitsland, Italië en de Verenigde Staten. Hij is dan ook senior teacher van de gerenommeerde Tanz Weiterbildungen in Keulen en vaste gastdocent tijdens de Hamburg Summer Dance Intensive.

Lorenzo geeft op maandag Modern Limón based en Modern Cunningham based in Studio Monseigneur en Studio Domplein.

marlieke brughout

Marlieke Burghouts

Marlieke Burghouts volgde haar opleiding op de Theaterschool (AHK) Amsterdam en aan het Trinity laban Conservatoire of Music and Dance in Londen (M.A. Choreografie). Na het behalen van haar diploma heeft ze zich in New York gespecialiseerd in de Simonson techniek, waarin de oefeningen op een anatomische bewuste manier uitgelegd worden, zodat elk lichaam zich volop kan ontwikkelen zonder schade toe te brengen. Dit beïnvloedt nog steeds haar lesgeven. Ook werkt Marlieke veel met spiralen, verlengen en gronding. Haar passie voor dans, lesgeven en choreograferen vormen de basis van haar lessen. Elk persoon, elk lichaam krijgt volop de ruimte om zich te ontwikkelen om groot, klein, expressief of technisch te dansen en zich als persoon groter en expressiever te uiten door de dans.

Marlieke geeft op woensdag Modern Europees in Studio Monseigneur.

Lubbers_Michael_Headshot

Michael Lubbers

Michael Lubbers studeerde in 2018 af van The Alvin Ailey School in New York City waar hij 3 jaar heeft gestudeerd als scholarship student. De passie die Michael heeft voor de Horton techniek is ontstaan door het uitvoeren van Alvin Ailey’s choreografieën. In deze techniek werk je aan het creëren van lange lijnen in je ruggengraat en hamstrings d.m.v. kracht & flexibiliteit oefeningen. Door het uitvoeren van de Horton techniek raakt je lichaam snel opgewarmd. In zijn vrije tijd is Michael actief in de LGBTQ Underground Ball Culture waar hij meedoet aan competities in Europa en de Verenigde Staten als “Michael Milan”.

Michael geeft op vrijdag Modern Horton in Studio Monseigneur.

Miquel Kapel

Miquel Kapel

Miquel Kapel is op jonge leeftijd begonnen met dansen met Michael Jackson als grote voorbeeld. In 2001 werd hij geïntroduceerd in de wereld van de breakdance. Hij heeft zijn dansdiploma behaald op het Albeda danscollege met een tussenjaar op HBO Codarts hogeschool voor de kunsten. Naast dans, is Miquel ook werkzaam als videograaf. Met zijn bedrijf 'AlwaysBeingCreative' regiseert en produceert hij films.

Miquel geeft op vrijdag Breakdance in Studio Domplein.

Nancy-2011

Nancy Kruytzer

Nancy Kruytzer studeerde in 2000 af van de Fontys Dansacademie Tilburg als dansdocent dansexpressie en internationale dans. Nancy geeft vooral danslessen aan peuters, kleuters en kinderen. In haar lessen komen dansexpressie, internationale dans, klassieke en moderne dans samen

Nancy geeft op zaterdag Peuterdans, Kleuterdans en Kinderdans in Studio Monseigneur.

NEW Nicolas_rapaic

Nicolas Rapaic

Nicolas Rapaic is a former soloist of Het Nationale Ballet where he danced for 16 years. During these intense years, he had the chance to work with many different choreographers and discover versatile style of movements. As he finished his dance career, he concentrated on various training courses such as the Vaganova method, the Pilates technique and the Feldenkrais technique. He has been teaching at Amsterdam Dance Center, Danshuis Haarlem, Codarts, Theater de Stilte and Danscentrum Utrecht. He also kept performing regularly with het Nationale Ballet. Since January 2020, he is also teaching at the Royal Conservatory in Den Haag.

Nicolas geeft op woensdag Klassiek ballet en Feldenkrais in Studio Monseigneur en Studio Domplein.

NEW Petra van Nieuwburg

Petra van Nieuwburg

Petra van Nieuwburg kwam in 2008 in aanraking met Pilates. Het fascineerde haar dat deze manier van bewegen positieve veranderingen teweeg kan brengen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Bij Art of Movement in Hilversum volgde ze de opleiding tot Pilatestrainer. Daarnaast verdiepte ze zich in zwangerschapspilates, bindweefsel, de psoas, scoliose, schouder- en rugproblematiek, yoga. In haar lessen probeert Petra die omstandigheden te creëren, waardoor de cursist verbindingen in zichzelf kan maken en van binnenuit kan werken met wat op dat moment fysiek mogelijk is. Zo kan je het heilzame en versterkende effect van de Pilates manier van bewegen ervaren.

Petra geeft op dinsdag Pilates in Studio Monseigneur.

Stephanie Bonnet 1

Stephanie Bonnet

Stephanie Bonnet ontdekte tijdens haar dansopleiding aan het ROC Rijnijssel haar passie voor lesgeven, didactiek en het menselijk lichaam. In 2019 studeerde zij af van de opleiding ‘Docent Dans’ aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en inmiddels werkt ze fulltime als danser, docent en dansmaker. Stephanie is ‘allround’ opgeleid en heeft haar eigen stijl ontwikkeld, die het dichtst bij urban contemporary ligt. Ze werkt al jaren met diverse doelgroepen en zet dans in als fysiek-, maar ook als sociaal-emotioneel communicatiemiddel. In haar lessen gaat het om jouw creativiteit en lichamelijke mogelijkheden. Er wordt veel aandacht besteed aan de groepsdynamiek om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waar je vrij voelen prioriteit heeft.

Stephanie geeft op woensdag Kleuterdans, Kinderdans en Modern/klassiek in Studio Monseigneur en op maandag de Selectieklas in Studio Domplein. 

Rosanne Bakker1

Rosanne Bakker

Rosanne Bakker studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Bachelor Dance in Education. Sindsdien is ze werkzaam als uitvoerend danseres bij Danstheater AYA, DOX en Alida Dors en geeft ze les aan volwassenen en kinderen. Dans is voor haar spelen met dynamiek, energie, contrast, muzikaliteit en uitdaging. Bij Rosanne kan je terecht voor: contemporary, modern, fysiek theater en urban. De passie en het plezier in dans zie je terug in haar lessen: een goede opbouw in warming up en techniek en altijd een dynamische choreografie op verschillende soorten muziek. Naast dansdocent is Rosanne ook werkzaam als sport en lifestyle coach en gaat ze graag op reis naar verre landen en andere culturen.

Rosanne geeft op vrijdag Urban mix, Urban Contemporary, Fusion en Modern in Studio Domplein.

Tamara Brussse

Tamara Brussé

Tamara Brussé studeerde in 2015 af aan de Fontys Academie voor Danseducatie. Tamara gaat letterlijk en figuurlijk dansend door het leven! Ze vindt het belangrijk dat iedere leerling in haar les de ruimte krijgt voor zijn of haar creativiteit. Ze simuleert de leerlingen om het dansplezier in zichzelf te ontdekken. Er wordt gedanst in verschillende thema's waarbij interactie, samenwerking en lichaamstaal een belangrijke rol spelen. Naast het geven van danslessen bij DCU is Tamara vaak op scholen te vinden voor educatieve dansprojecten en werkt zij als combinatiefunctionaris Cultuur voor de gemeente Stichtse Vecht.

Tamara geeft op woensdag en zaterdag Kleuterdans, op woensdag Streetdance/hiphop en op vrijdag en zaterdag Dansmix. Al deze lessen worden gegeven in Studio CultuurCampus.

 

tomomi

Tomomi Murata

Tomomi Murata started taking ballet class in Japan. At the school of Tokyo Ballet Theater, she had the privilege of performing many classical ballet repertoires. After she moved to Europe, she continued studying at Center de dans international Rosella Hightower in France and Codart in Rotterdam. As a professional dancer, she performed in Swan Lake and The Nutcracker with a French tour company. She also performed in a contemporary dance company in Germany. As a teacher, she trained in Paris and obtained a state diploma of classical ballet teaching. She has been teaching ballet since 2002.

Tomomi geeft Klassiek ballet op dinsdag en donderdag in Studio Monseigneur.

wijnand

Wijnand Karel

Wijnand Karel studeerde in 1992 af aan de Rotterdamse dansacademie (Codarts) met als hoofdvakken folkloristische - en moderne dans. Na de dansacademie danste hij bij het Folkloristisch Danstheater in Amsterdam en De Stilte in Breda. Ondertussen geeft hij al 21 jaar les bij Danscentrum Utrecht. In zijn lessen wordt een combinatie gemaakt van de modern Europese dans, krachttraining en het opbouwen van conditie. Er wordt gedanst op veel verschillende soorten muziek. Bij iedere oefening of dans zoekt Wijnand precies de muziek die daarbij past. Zijn lessen worden gekenmerkt door gezelligheid en saamhorigheid.

Wijnand geeft op vrijdag Dansconditie in Studio Monseigneur.