Veelgestelde vragen over inschrijven

Hoe schrijf ik me in voor een cursus?
Je schrijft je het makkelijkst in via de lesroosters (via onze homepage kom je bij de drie lesroosters). Klik op je cursus naar keuze. Je komt uit op de pagina van je cursus. Eventueel geef je daar aan dat je jonger bent dan 21 jaar en/of dat je gebruik wilt maken van een of meer van onze kortingen. Vervolgens stop je je cursus in je winkelmandje. Wanneer je je voor meerdere cursussen wilt inschrijven, dan herhaal je dit proces.

Vakanties
Tijdens de schoolvakanties is Danscentrum Utrecht gesloten. Kijk voor meer info op onze dansagenda.

Hoe werkt het met betalen?
Als je je inschrijft voor een cursus bij DCU, dan verplicht je je tot betaling van het verschuldigde cursusgeld. Je betaalt in principe via automatische incasso. Als je daar bezwaar tegen hebt, is het ook mogelijk het cursusgeld over te maken. Meld dit even via info@dcu.nl. Het bedrag dient dan in één keer te worden voldaan, binnen vier weken na aanvang van de cursus. Je kunt het cursusgeld overmaken op IBAN-rekeningnummer NL36INGB0005459793 t.n.v. Stichting Danscentrum Utrecht, onder vermelding van je inschrijfnummer. Contant betalen behoort niet tot de mogelijkheden.

Kan ik ook in termijnen betalen?
Jazeker! Je kunt het cursusgeld gespreid betalen (alleen mogelijk met automatische incasso) indien het cursusgeld hoger is dan € 275,-. Voor gespreid betalen hanteren we de volgende regels: cursusbedragen van € 275,- tot € 425,- kun je in twee termijnen betalen. Deze worden in de maanden september en februari geïncasseerd. Vanaf € 425,- kun je in vier termijnen betalen. Deze worden in de maanden september, november, februari en april geïncasseerd.

Wat betekent de melding 'on hold' / 'in de wacht' nadat ik me heb ingeschreven?
Zodra je je hebt ingeschreven, staat de bestelling op 'on hold' (of: 'in de wacht'). Dit betekent dat je inschrijving gelukt is: je staat bij ons op de lijst. Maar je hebt op dat moment nog niet betaald: de incasso is namelijk nog niet afgeschreven. Vandaar deze (dikwijls verwarrende) melding. Je bent dus al ingeschreven en mag naar de les komen!

Ik stroom in de loop van het seizoen in. Moet ik dan het hele cursusbedrag betalen?
Nee hoor, je betaalt naar rato, vanaf het moment van inschrijven. Je schrijft je in op de reguliere manier. Tijdens het hele inschrijfproces blijf je echter het totaalbedrag zien van de cursus. Na inschrijven wordt het bedrag pas naar rato aangepast.

Wat jammer, mijn favoriete les zit vol! Wat nu?
Het kan zijn dat een les het maximum aantal cursisten heeft bereikt. Dan kun je je aanmelden voor de wachtlijst via info@dcu.nl. Totdat er een plekje vrijkomt kun je natuurlijk met een andere les meedoen!

Wordt mijn inschrijving stilzwijgend verlengd?
Nee, je dient je elk jaar opnieuw in te schrijven.

Bieden jullie ook kortingen aan?
DCU biedt onder verschillende voorwaarden kortingen aan. Benieuwd welke? Bekijk dan alle kortingen.

En hoe zit het met de kleine lettertjes?
Die hebben we ook. Lees hiervoor onze algemene voorwaarden en privacy voorwaarden.