Onze nieuwe docenten!

Met het nieuwe seizoen mogen we maar liefst zes nieuwe docenten bij ons verwelkomen, die allen unieke dingen bij Danscentrum Utrecht brengen. Nieuwe lessen, nieuwe stijlen en Graham based is weer terug van weggeweest.

Kiki Boot

Kiki is geen onbekende van DCU. Ze heeft in het verleden al bij ons gewerkt als invuldocent, vooral bij de vloerwerk en modern jazz lessen van Lotte. Vanaf dit seizoen geeft ze twee lessen modern jazz op de dinsdagavond: een op beginners niveau, een op half gevorderd niveau.

Behalve bij ons, werkt Kiki ook als freelance danser bij verschillende gezelschappen. Ze heeft haar opleiding gedaan bij Codarts in Rotterdam en onder andere stage gelopen bij het Utrechtse gezelschap Dox.

Melvin Fraenck

Afgelopen seizoen heeft Melvin een korte cursus Urban contemporary gegeven. Dat is zo goed bevallen, dat hij nu dit seizoen iedere vrijdag in deze stijl lesgeeft. Twee cursussen, een voor jongeren vanaf elf jaar, een voor volwassenen.

Behalve docent bij ons, is Melvin ook CEO bij het Amsterdamse collectief ArtBeat en geeft les op diverse andere plekken. Hij heeft zijn opleiding tot choreograaf bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd, waar hij nu ook lesgeeft.

Simone Heijloo

Onze nieuwe docent op de woensdagmiddag voor de kinderlessen! Ze heeft deze lessen al eerder bij ons gegeven en vond dat zo leuk dat ze weer bij ons terug is. Ze gaat ook een compleet nieuwe les bij ons geven: dansimprovisatie voor kinderen. Hiermee hebben we een breed aanbod voor kinderen van acht tot en met elf jaar.

Simone heeft een brede achtergrond als danser en docent. Behalve de kinderlessen die ze bij ons geeft, is ze gespecialiseerd in improvisatie en dansen waarin de eigen vrouwelijkheid voorop staat. Flow staat centraal in haar lessen, maar ook als maker en choreograaf.

Nicolas Rapaic

We zijn heel erg blij dat we ex-balletdanser Nicolas Rapaic hebben weten te strikken om balletlessen bij ons te geven. Hij heeft bij de Nationale Opera en Ballet gedanst, uiteindelijk in de rang tweede solist. Na zijn carrière als danser, heeft hij zich ontwikkeld als docent en geeft op verschillende plekken les zoals Codarts in Rotterdam en het Amsterdam Dance Centre. Nicolas gaat bij ons de balletlessen op (semi-)prof niveau geven.

Nicolas heeft zijn opleiding tot klassiek danser gedaan aan de Ecole de l’Opera de Paris en de Conservatoire de Musique et de Danse de Paris. Na zijn opleiding is hij onder andere verbonden geweest aan het Jeune Ballet de France en Les Ballets de Monte Carlo. Vanaf 1992 is hij verbonden geweest aan de Nationale Opera en Ballet.

Lene Altman

Met de komst van Lene Altman keren de vaste lessen Graham based weer terug bij Danscentrum Utrecht. Lene studeert nog aan de ArtEZ hogeschool in Arnhem, maar geeft al op verschillende plekken les, waaronder dus nu ook in Utrecht!

In haar jeugd is ze al gegrepen door de Graham techniek en is, nog voordat ze aan de hogeschool voor de kunsten is gaan studeren, anderhalf jaar in Parijs geweest om zich verder te verdiepen in Martha Graham en de Graham techniek. Nu komt ze bij ons lesgeven en zijn we de een van de weinige plekken in Nederland waar deze techniek – ook voor amateur dansers – te leren is.

Meriam Broersen

Meriam Broersen ontdekte haar liefde voor dans pas op latere leeftijd, maar liet zich niet weerhouden haar droom na te jagen. Jarenlang volgde ze danslessen in verschillende stijlen bij Danscentrum Utrecht tot ze vorig jaar naar Londen afreisde waar ze werd aangenomen voor de opleiding ‘Postgraduate Diploma Community Dance’ aan het Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance. Nu keert ze terug naar DCU als dansdocent en gaat ze de kinderlessen op vrijdagmiddag verzorgen.

Meriam heeft enorme affiniteit, ervaring en plezier in het werken met kinderen. Ze werkt vanuit de overtuiging dat elk kind uniek is en zijn of haar eigen kracht meebrengt. Creativiteit en eigen inbreng zijn een belangrijk onderdeel in haar lessen.

Share this post