Outdoor Performance Workshop

Waar: Fort aan de Klop, 1e Polderweg 4, 3563 MC Utrecht, www.fortaandeklop.com

Wanneer: maandag 24 augustus t/m vrijdag 28 augustus.

Tijd: maandag t/m donderdag van 10 – 13u. Vrijdag van 11 -16u. Presentaties om 13u en 15u.

Voor wie: deze workshop is bedoeld voor (half)gevorderde dansers met een stevige basis in moderne dans. Dansers die zin hebben in een avontuurlijke en creatieve week, waarin gewerkt wordt met de elementen, met elkaar en met alles wat de locatie te bieden heeft.

Inhoud: Dit wordt een intensieve en inspirerende dansweek in het gras van de mooie verdedigingswal van Fort aan de Klop. Iedere dag warmen we op met een moderne dansles in de buitenlucht. Je krijgt dansfrases aangeleerd en zal daarnaast gaan werken met improvisatie- en compositieopdrachten. We zullen spelen met wat de locatie te bieden heeft. Het thema van de week is ‘zucht’ (verlangen naar, op adem komen). In vier dagen werken we toe naar een performance die je zult tonen op de laatste dag van de week. Verwacht het onverwachte!

Workshopdocent: Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, dansmaker en docent werkzaam in het veld. Ze danste in producties van diverse choreografen en richtte daarnaast met enkele collega’s Danstheater Rúm op. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst. Ze werkt voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie, Danstheater VOS, DansBlok en natuurlijk Danscentrum Utrecht. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek en Alexandertechniek. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat.

Kosten: € 99 per persoon

https://www.fortaandeklop.com/sfeerimpressie/terraseiland