Je kunt het hele jaar instromen in lopende jaarcursussen (check het lesrooster), maar weet je ook dat Danscentrum Utrecht halfjaarcursussen aanbiedt? Dit zijn cursussen bedoeld voor met name de beginnende danser. Op 29 januari, in de open lesweek, begint er een nieuwe lessenreeks!

Misschien wil je de basis aanleren van moderne dans, of weer klassiek ballet oppakken? Kom dan naar een van de volgende cursussen:

Maandag
09.30-10.30 / dansconditie / alle niveaus / Lenna (inschrijven feb-jun)
10.30-11.45 / basis moderne dans / beginners / Lenna (inschrijven feb-jun)
Dinsdag 
09.00-10.00 / pilates / beginners / Petra (inschrijven feb-jun)
11.00-12.15 / mindful fit / alle niveaus / Alfredo (inschrijven feb-jun)
12.15-13.30 / klassiek ballet / (semi)-prof / Alfredo (inschrijven feb-jun)
Woensdag                  
09.30-10.15 / peuterdans / vanaf 3 jaar / Christina (inschrijven feb-jun)
10.15-11.30 / moderne dans / 45+ / Christina (inschrijven feb-jun)
Donderdag
09.30-10.30 / klassiek ballet / beginners / Tomomi (inschrijven feb-jun)
17.15-18.30 / modern jazz / beginners / Juultje (inschrijven feb-jun)
Zondag
10.00-11.15 / moderne dans / beginners / Juultje (inschrijven feb-jun)


De vrijdagavond hebben we dit seizoen gereserveerd voor een wisselend dansaanbod: cursussen van steeds 8 lessen.

Wil je je weekend goed starten, wil je iets nieuws uitproberen, wil je je intensief verdiepen in een dansstijl, óf heb je maar een paar weken tijd om te dansen? Schrijf je dan in voor een van onze vrijdagavond cursussen.

Contactimprovisatie
Op vrijdag 9 februari, start de korte cursus contactimprovisatie. Dit is een bijzondere aanpak van improvisatie waarbij je met jezelf en vooral ook met anderen in contact komt.

De lessen worden door docent Robin Berkelmans zo opgebouwd, dat er voor iedereen een veilige omgeving ontstaat waarin naar hartenlust gedanst kan worden. Via simpele oefeningen leer je je eigen lijf én het lijf van de andere dansers steeds beter kennen en is het mogelijk om samen te improviseren.

De cursus komt in navolging van de zeer succesvolle masterclass die Robin gaf op 26 november 2017. De lessen zijn voor alle volwassen dansers toegankelijk, onafhankelijk van leeftijd, lijf of dansniveau. Ook mensen die nog nooit hebben gedanst, kunnen deelnemen aan deze cursus.

 


SEIZOEN 2017-2018: inschrijven gestart!

Je kunt je nu inschrijven voor de cursus(sen) van het nieuwe seizoen. Wacht niet te lang, want sommige lessen zitten snel vol!

Je vindt het rooster hier. Via het rooster kun je je eenvoudig inschrijven.

Let op: je inschrijving wordt eerst handmatig gecontroleerd. Wij sturen je zo snel mogelijk een bevestiging van inschrijven.

Niveaus
Bij Danscentrum Utrecht hanteren we vier verschillende niveaus: beginners, half gevorderd (vanaf 1 jaar les in de stijl waarin je les wilt volgen), gevorderd (meerdere jaren ervaring) en (semi)-prof. De niveaus zijn een ‘vanaf niveau’: met meerdere jaren danservaring is het wel mogelijk om bij een les op beginnersniveau in te stromen. Andersom niet. Twijfel je over welke les het meest geschikt is? Overleg met de docent is altijd het beste. Deze kan ook adviseren wat het beste past, zodat je het meeste dansplezier hebt.


Open lesweken
Twee keer per seizoen organiseert Danscentrum Utrecht een open lesweek: alle lessen zijn dan gratis uit te proberen.

Afgelopen september vond de eerste open lesweek plaats: het was drukbezocht en een energieke start van het nieuwe seizoen.
De tweede open lesweek vindt dit seizoen plaats van maandag 29 januari tot en met zondag 4 februari 2018.

Bekijk het rooster, om te zien welke lessen je wilt uitproberen. Je hoeft je tijdens een open lesweek niet van tevoren aan te melden.

Proeflessen gedurende het seizoen
Lukt het niet om tijdens de open lesweek een proefles te volgen? Geen probleem: kom dan een proefles volgen zodra het je uitkomt.

Een proefles kost €12 voor volwassenen, en €7,50 voor kinderen. Je betaalt contant (liefst gepast) voorafgaande aan de les. We hebben helaas geen pinautomaat.

We horen graag wanneer je komt, via een mailtje naar info@dcu.nl. Wij stellen de desbetreffende docent dan op de hoogte van je komst.

Let op: bekijk het lesrooster voor de meest actuele versie. Sommige lessen kunnen namelijk vol zitten. (Wil je op de wachtlijst? Stuur dan ook een mailtje naar info@dcu.nl)

We zien je graag in een van onze lessen!

 


Wij willen jullie hartelijk danken voor het invullen van de enquête, die wij begin van dit jaar verstuurden. Bijna 200 mensen hebben de moeite genomen deze in te vullen, wat is bijzonder veel en getuigd van grote betrokkenheid bij het Danscentrum. Voor ons is het zeer leerzaam de verschillende reacties te lezen. Hieronder staat een samenvatting van de belangrijkste uitkomsten.

Veel mensen hebben voor DCU gekozen omdat ze de lessen erg goed vinden. Maar ook vanwege de sfeer of de plek. Dat blijkt ook uit de beoordeling: de sfeer op DCU scoort heel goed, net als de kwaliteit van de docenten en het niveau van de lessen. De kwaliteit van het cursusaanbod scoort goed tot heel goed en de diversiteit en grootte van de groep is over het algemeen gemiddeld tot goed beoordeeld.

Er zijn wensen ingediend voor het lesrooster: een hoger of juist lager niveau voor een specifieke les, meer lessen in het weekend, meer workshops of korte cursussen, een langer seizoen, langere lessen of geen (school)vakanties. Wat regelmatig terugkomt is de wens om het aanbod voor de jeugd en jongeren te vergroten.

Tot slot enkele losse verzoekjes over soorten lessen, zoals spitzenles of dansen in duetten. Een aantal mensen wil graag meer aandacht voor optreden, bijvoorbeeld een jaarafsluiting in een theater of werken in een productiegroep en optreden.

Er zijn wisselende opmerkingen gemaakt over het niveau. Soms te hoog, soms te laag, soms onduidelijk. De algemene deler was de voorlichting hierover: welk niveau is welke les en hoe beoordeelt de docent dit? Een tip die gegeven is: laat de open lesweek los zodat je altijd een andere les of een ander niveau kan proberen.

Sommigen docenten hebben persoonlijke complimenten gekregen. We zorgen ervoor dat deze bij hen terecht komt!

De locatie, het pand en de zaal krijgen een hele goede score, de kleedkamer en de bar gemiddeld. Er zijn tips gegeven over organisatorische en facilitaire zaken. Voorbeelden zijn de mogelijkheid om af te melden via de e-mail, betere voorlichting via de website of over de telefoon, huisregels en gevonden voorwerpen en communicatie. Er zijn ook complimenten: goede sfeer, goed bereikbaar, vriendelijk, dank aan de barmedewerkers.

Ondanks de goede score zijn er ook verzoekjes gekomen over het gebouw. Er is een wens voor meer ruimte: in de kleedkamer bijvoorbeeld, maar ook in de wachtruimte bij de bar. Ook heeft een aantal mensen aangegeven dat de muziek harder zou mogen. Een extra locatie zou ook fijn zijn, dan kan bijvoorbeeld het aanbod worden uitgebreid. Er zou wat vaker schoongemaakt kunnen worden, en de vloer kan beter worden onderhouden.

De meeste mensen vinden de jaarcursus een gemiddelde prijs hebben, niet goedkoop, maar ook niet duur. Er zijn vragen gesteld over de lengte van het seizoen of de flexibiliteit van de lessen in relatie tot het prijsbeleid. Ook zijn er wensen geuit over meer flexibiliteit om lessen te volgen, bijvoorbeeld met een strippenkaart of meer mogelijkheden om lessen in te halen (bijvoorbeeld als je buiten schoolvakantie om op vakantie gaat). Ook de wijze van betalen zou beter kunnen: op tijd, via ideal of losse lessen niet meer contant.

De uitkomsten geven ons goede handvatten voor onze toekomstplannen. Daar waar mogelijk nemen wij deze mee in ons beleidsplan. Wij gaan ermee aan de slag.