Docenten

Onze docenten & team: vakkundig en enthousiast

Er wordt lesgegeven door een vakkundig, enthousiast team dansdocenten. Regelmatig nodigen we (internationale) gastdocenten uit om een workshop bij ons te komen geven.
Graag stellen we ons vaste team aan je voor:

DOCENTEN & TEAM
ACTUEEL
PROEFLES
LESROOSTER
VACATURES

juultje

Juultje Kranen

Juultje Kranen studeerde aan de Fontys Academie voor Danseducatie en behaalde in 2014 haar diploma. Sindsdien zet ze haar brede dansachtergrond in en doceert ze verschillende stijlen dans aan uiteenlopende doelgroepen.

Bijzonder veel affiniteit heeft ze met moderne dans waardoor ze zich bij Danscentrum Utrecht erg op haar plek voelt. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en maakte onlangs nog onderdeel uit van haar laatste voorstelling DOGMAI.

180411 headshot Lenna 2 (002)

Lenna Schouten

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, maker en docent werkzaam in het veld. Ze werkt voor Fontys Academie voor Danseducatie en voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Codarts, Danstheater VOS, Studance en Scholen in de Kunst. Samen met twee collega’s leidt zij Danstheater Rúm waarin zij zich ontplooit als danser, maker en cultureel ondernemer.

Na haar afstuderen verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch). Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Bij Danscentrum Utrecht geeft ze met veel plezier les en hoopt ze iedereen mee te nemen in haar passie voor dans.

180522 Lotte

Lotte Dekkers

Lotte Dekkers studeerde aan de Rotterdamse dansacademie Codarts en heeft haar Bachelor Dance in Education afgerond in 2013. Sindsdien ontplooit ze zich als dansdocent, performer en maker vanuit LOT on spot, maar ook in samenwerking met andere partijen. Na haar opleiding heeft zij zich gespecialiseerd in contemporary floorwork en improvisatie waarbij ze sterk geïnspireerd is door David Zambrano, bij wie ze verschillende intensieve trainingen heeft gevolg in het buitenland.

Momenteel deelt Lotte haar liefde voor dans als docent en maker op verschillende dansacademies en dansscholen in Nederland en omstreken, waaronder bij Codarts, Fontys en Jeugd Theater Dans Opleiding Fryslan. Het liefste duikt zij de diepte in tijdens intensieve trajecten, maar bij Danscentrum Utrecht geeft zij haar enige open jaarcursussen. Daarnaast is ze actief als performer in haar duet ‘Bode’ met Kiki Boot, werkt ze in het educatieve werkveld voor Dans in school, Holland Dance en het Wilde Westen en organiseert ze verschillende dans-intensives in Utrecht.

'In de meest pure vorm van onszelf is het eigenlijk allemaal heel logisch’ - ‘The most genius things are found in it’s simplicity’

Nancy-2011

Nancy Kruytzer

Nancy Kruytzer studeerde dansexpressie en internationale dans aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Daarna danste ze in enkele producties.

Vervolgens is ze les gaan geven aan kinderen in het basisonderwijs, verzorgt ze dansworkshops op basisscholen in heel Nederland en geeft ze dansconditielessen aan volwassenen. Nancy geeft kinderdanslessen bij het Danscentrum Utrecht.

alfredo-300x300

Alfredo Fernandez

Alfredo Fernandez werkte 20 jaar als een balletdanser, tot 1998 met Het Nationale Ballet.

Tegen het einde van zijn ballet-carrière, gedreven door zijn fascinatie voor dans, de menselijke natuur en welzijn, begon hij het bestuderen van hedendaagse dans, improvisatie, bewegingsonderzoek, Pilates en Somatische Bewegingscoaching. Dit laatste vormt het fundamenteel begrip voor al zijn werk: belichaamd bewustzijn.

tomomi2

Tomomi Murata

Tomomi Murata volgde haar eerste balletlessen in Japan. Na vertrek naar Frankrijk vervolgde zij lessen aan het l'Ecole Supérieure de Danse de Cannes-Mougins Rosella Hightower, in klassiek ballet en moderne dans.

Ze danste in de Notenkraker en het Zwanenmeer bij het Ballet Classique de Paris. Ook studeerde zij 2 jaar aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) en werkte drie jaar bij Ballet Schindovski in Gelsenkierchen, Duitsland. Zij volgde de docentenopleiding aan het Centre National de la Danse in Parijs en geeft sinds 2002 lessen in Nederland; onder andere aan de MBO-opleiding van ROC van Amsterdam, Vooropleiding Dans Alkmaar en Broadway Academy in Amsterdam.

portwijn

Wijnand Karel

Wijnand Karel studeerde moderne dans en folkloristische dans aan de Rotterdamse Dansacademie. Na zijn opleiding danste hij achtereenvolgens bij het Internationaal Danstheater te Amsterdam en De Stilte in Breda.

Wijnand geeft dansconditie-, volksdans- en moderne danslessen in binnen- en buitenland. Hij is als docent internationale dans werkzaam aan de MBO-Dans in Haarlem.

kiki boot

Kiki Boot

Kiki Boot studeerde in 2016 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens haar studie verdiepte ze zich in de wereld van de jazz.

Ze reisde naar New York, Parijs en Stockholm om te trainen bij Lynn Simonson, een van de jazzpioniers. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij productiehuis DOX, waar ze een jaar lang met choreografen als Erik Kaiel en The100hands werkte. Voor dit gezelschap choreografeerde en danste zij onder andere in Händel It, in Tivoli Vredenburg. Kiki werkt momenteel als freelance danser, docent en maker. Dit jaar is zij voor het 3e seizoen te zien bij dansgezelschap SALLY, in de voorstelling Dansparels.

Naast haar werk als danser, draagt Kiki graag haar passie voor dans uit in lessen en workshops bij verschillende instanties als het Nederlands Danstheater, Codarts Hogeschool voor de kunsten Rotterdam en dansgezelschap de Stilte.  Hier hoopt ze de waarde van dans over te brengen en bij te dragen aan een rijker referentiekader voor de toekomstige danser en/of dansliefhebber. 

“Als ik dans, verstillen de dagelijkse gedachten en kan ik ultiem in het moment ervaren wie en waar ik ben. Bewegen, zodat je de wind over je huid en haren voelt; dat is wat ik het allerliefste doe.”

www.kikiboot.nl

marlieke brughout

Marlieke Burghout

Marlieke Burghout's liefde voor dans zat er al op 6-jarige leeftijd in. Marlieke heeft haar opleiding gevolgd op de Theaterschool (AHK) Amsterdam.

Na het behalen van haar diploma heeft ze verdere verdieping in de dans gezocht in New York. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in de Simonson techniek, waarin de oefeningen op een anatomische bewuste manier uitgelegd worden, zodat elk lichaam zich volop kan ontwikkelen zonder schade toe te brengen.

Na haar periode in NYC heeft zij zich een jaar toegewijd aan choreografisch onderzoek bij de M.A. Choreografie aan Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in Londen, UK.

Haar passie voor dans, lesgeven en choreograferen reflecteren terug in de lessen. Elk persoon, elk lichaam krijgt volop de ruimte in haar les om zich volop te ontwikkelen om groot, klein, expressief, technisch te dansen en zich als persoon groter en expressiever te uiten door de dans.

Petra-van-Nieuwburg-kopie-470x407@2x

Petra van Nieuwburg

Petra van Nieuwburg kwam in 2008 in aanraking met Pilates bij studio Art of Movement in Hilversum. Ze raakte gefascineerd door de ontdekking dat deze logische manier van bewegen positieve veranderingen kan brengen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

In 2012 rondde zij haar opleiding tot Pilates basic en intermediate mattrainer af. Daarna heeft zij vijf jaar lesgegeven bij Art of Movement in Hilversum, zowel in groepsverband, als privésessies. Sinds 2016 geeft zij les onder de naam RoerOm Pilates in Baarn en verzorgt ze groeps- en privélessen bij Move Zeist. En nu ook wekelijks bij Danscentrum Utrecht.

Met haar kennis, ervaring, enthousiasme en observatievermogen probeert Petra de cursisten in haar lessen naar verdieping en verbinding in zichzelf te brengen op de laag die bij hen past en wat op dat moment (fysiek) mogelijk is. Zo probeert zij de omstandigheden te creëren, waarin de cursist het heilzame en versterkende effect van logisch bewegen kan ervaren. Het geeft haar veel voldoening wanneer dit tijdens een les tot stand komt en blijkt dat de trainingen bij de cursist positief doorwerken.

190704 foto lorenzo

Lorenzo Koppenaal

Lorenzo Koppenaal is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als uitvoerend danser en hij heeft tevens gestudeerd aan de Conservatory of Dance in New York, waar hij zich extra specialiseerde in de gecodificeerde danstechnieken.

Naast het verzorgen van lessen in Nederland, is hij verbonden als gastdocent aan diverse dansinstituten in Duitsland, Italië en de Verenigde Staten. In de moderne lessen werkt hij veel met de bewegingsfilosofie die overeenkomt met de Limón techniek.

190704 foto hanna

Hanna

Hola! Als ik een lekkere beat hoor dan kan ik niet stil zitten, waar ik ook ben; in de dansstudio, in een café, met muziek in mijn oren als ik loop naar de supermarkt of als ik sta te wachten op de bushalte. Het maakt me dus niet uit waar en scheelt me niets wie me ziet dansen, ogen dicht en even in jouw moment de muziek beleven.De wereld staat stil en mijn lichaam reageert op wat ik hoor!

Oké, ik zal me even voorstellen; Ik ben Hanna, 27 jaar en dans al vanaf mijn derde. Ondanks dat het met de paplepel is in gegoten, is het mijn passie en heb ik gekozen om de Dansacademie Lucia Marthas te volgen omdat ik echt niet zonder zou kunnen. Wauw en wat tof dat ik mag werken met mijn passie.

Dansen kan iedereen en dat is juist super leuk, maar daarom wil ik jullie in mijn lessen juist datgene leren wat nog niet iedereen kan. Ik kijk naar wie ik voor me heb staan, wat vinden jullie leuk, wat kan ik bieden en wat wil ik jullie meegeven. Jullie zijn mijn inspiratie!

Aan de hand van de muziek die ik kies en recente videoclips kijk, kan ik elke keer weer nieuwe choreografieën bedenken. Zo leuk om een band op te bouwen naast dat ik iemand zie groeien in het dansen.

Ik hoop je graag te zien in mijn les want iedereen is welkom!

nicolas_rapaic_-_eclipse_20090420_1628774277 (002)

Nicolas Rapaic

De Fransman Nicolas Rapaic was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1992 tot en met 2008 onder artistieke leiding van Wayne Eagling en Ted Brandsen. In 2000 werd hij bevorderd tot tweede solist. Heden ten dage geeft hij les op dansscholen en bij instituten, waaronder het DCU en is hij een veel gevraagd gastdocent.  

190708 foto rosanne

Rosanne

Sinds jongs af aan ben ik al dol op dansen en bewegen. In 2013 heb ik mijn dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ik heb inspirerende workshops gedaan bij het gezelschap Ultima Vez en dansfestival Deltebre Dansa. Hier en tijdens mijn studie is de liefde voor modern, floorwork, fysiek theater en urban ontstaan.

Na mijn opleiding ben ik werkzaam geweest als danseres bij Danstheater AYA en DOX en heb ik op veel verschillende plekken les gegeven van streetdance tot modern.

Het liefst combineer ik verschillende elementen in mijn dans. Dans is voor mij spelen met energie, dynamiek en emotie en dat alles vertaald in beweging. In mijn lessen die ik geef kun je dit verwachten en staat plezier en uitdaging voorop