Docenten

Onze docenten & team: vakkundig en enthousiast

Er wordt lesgegeven door een vakkundig, enthousiast team dansdocenten. Regelmatig nodigen we (internationale) gastdocenten uit om een workshop bij ons te komen geven.
Graag stellen we ons vaste team even aan je voor:

Christina Renckens

Christina Renckens studeerde aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, met als afstudeerrichting moderne dans en dansexpressie. Vervolgens heeft ze twee jaar in New York gedanst, waar ze zich specialiseerde in de Limóntechniek. Terug in Nederland ging Christina lesgeven aan de vooropleiding dans van Kumulus Maastricht. Ook is ze als workshopleider verbonden aan Jeugddansgezelschap De Stilte in Breda. Christina is naast dansdocent ook danstherapeut: recent heeft ze de Masteropleiding Danstherapie aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts afgerond.

Juultje Kranen

Juultje Kranen studeerde aan de Fontys Academie voor Danseducatie en behaalde in 2014 haar diploma. Sindsdien zet ze haar brede dansachtergrond in en doceert ze verschillende stijlen dans aan uiteenlopende doelgroepen. Bijzonder veel affiniteit heeft ze met moderne dans waardoor ze zich bij Danscentrum Utrecht erg op haar plek voelt. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en maakte onlangs nog onderdeel uit van haar laatste voorstelling DOGMAI.

Lenna Schouten

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, maker en docent werkzaam in het veld. Ze werkt voor Fontys Academie voor Danseducatie en voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Codarts, Danstheater VOS, Studance en Scholen in de Kunst. Samen met twee collega’s leidt zij Danstheater Rúm waarin zij zich ontplooit als danser, maker en cultureel ondernemer. Na haar afstuderen verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch). Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Bij Danscentrum Utrecht geeft ze met veel plezier les en hoopt ze iedereen mee te nemen in haar passie voor dans.

Anniek Pacilly

Anniek Pacilly studeerde in 2011 af aan de ArtEZ Dansacademie. Nadat ze een tijd in het buitenland verbleef besloot ze te verhuizen naar Utrecht om daar als dansdocent aan de slag te gaan. Ze geeft moderne dans en klassiek ballet op verschillende dansscholen in de regio, waaronder Kunstcentrum de Kom in Nieuwegein en het DCU. Daarnaast verzorgt ze ook regelmatig workshops voor het lager en middelbaar onderwijs. Naast haar werkzaamheden als docent danst Anniek in verschillende voorstellingen. Zo werkte ze mee aan diverse (kinder)voorstellingen bij Dansstorm Oost, Theatermakerij en Garage TDI, maar ook in diverse producties op locatie zoals die van Vloeistof en Danstheater Rúm.

fb_1510_01_lotte-06-bewerkt

Lotte Dekkers

Lotte Dekkers studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts en heeft haar Bachelor Dance in Education afgerond in 2013. Zij heeft zich vervolgens gespecialiseerd in Modern Floorwork waarbij ze sterk geïnspireerd is door David Zambrano, bij wie ze verschillende intensieve trainingen heeft gevolgd in het buitenland. Met veel plezier geeft ze als (gast)docent les bij verschillende dansscholen binnen Nederland, waarbij gedrevenheid en plezier hand in hand gaan. Naast haar Floorwork specialisatie werkt Lotte al 6 jaar binnen het educatieve werkveld. Zij maakte en danste verschillende educatieve voorstellingen en geeft tot op heden workshops vanuit Dans in school en Holland Dance. Op dit moment werkt ze vanuit LOT on spot als Freelance docent, performer en maker.

Nancy Kruytzer

Nancy Kruytzer studeerde dansexpressie en internationale dans aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Daarna danste ze in enkele producties. Vervolgens is ze les gaan geven aan kinderen in het basisonderwijs, verzorgt ze dansworkshops op basisscholen in heel Nederland en geeft ze dansconditielessen aan volwassenen. Nancy geeft kinderdanslessen bij het Danscentrum Utrecht.

Soosan Gilson

Soosan Gilson (Britse van origine) heeft een opleiding gevolgd aan The Laban Centre for Movement and Dance in Londen en aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. Na vele jaren praktijkervaring in het danswerkveld begon ze opnieuw aan een studie en in 2010 heeft ze de MA opleiding choreografie aan de Fontys Dansacademie in Tilburg afgerond. Soosan was één van de oprichters en artistiek leiders van Het Kabinet Danst, een choreografencollectief met een grote variëteit aan performers, dat nieuwe en experimentele dans op locatie in Amsterdam presenteerde van 1992 tot 2007. Op dit moment werkt ze als freelance choreograaf, docent en danscoach.

Alfredo Fernandez

Alfredo Fernandez werkte 20 jaar als een balletdanser, tot 1998 met Het Nationale Ballet. Tegen het einde van zijn ballet-carrière, gedreven door zijn fascinatie voor dans, de menselijke natuur en welzijn, begon hij het bestuderen van hedendaagse dans, improvisatie, bewegingsonderzoek, Pilates en Somatische Bewegingscoaching. Dit laatste vormt het fundamenteel begrip voor al zijn werk: belichaamd bewustzijn.

tomomi2

Tomomi Murata

Tomomi Murata volgde haar eerste balletlessen in Japan. Na vertrek naar Frankrijk vervolgde zij lessen aan het l’Ecole Supérieure de Danse de Cannes-Mougins Rosella Hightower, in klassiek ballet en moderne dans. Ze danste in de Notenkraker en het Zwanenmeer bij het Ballet Classique de Paris. Ook studeerde zij 2 jaar aan de Rotterdamse Dansacademie en werkte zij drie jaar bij Ballet Schindovski in Gelsenkierchen, Duitsland. Zij volgde de docentenopleiding aan het Centre National de la Danse in Parijs en geeft sindsdien lessen in Nederland; onder andere aan de MBO-opleiding van ROC van Amsterdam, Vooropleiding Dans Alkmaar, en Broadway Academy in Amsterdam. Sinds 2007  is ze vaste docente bij Het KunstenHuis in De Bilt/Zeist en sinds 2011 bij Dans- en balletstudio in Eemnes.

fotoy72

Yonatan Stakenburg

Yonatan Stakenburg studeerde modern dans aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Hierna is hij naar Amsterdam verhuisd en werkt als freelance danser en docent. Hij is onder andere werkzaam bij de Nationale Opera en Ballet, English National Opera en Amsterdam Dance Centre. In zijn lessen probeert hij door een positieve benadering de student te inspireren.

Tamara Roso

Tamara Roso voltooide haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en werkte als danseres bij het Scapino Ballet Rotterdam en meerdere kleine Danstheatergezelschappen. Als choreograaf heeft zij o.a. werken gemaakt voor dansgezelschappen en dansopleidingen, theater en operagezelschappen zoals Scapino Ballet, Introdans, Kibbutz dance Company, Orkater, SIB Antwerpen, KC Den Haag, Nationale Reisopera en Prix de Lausanne. Als docent is ze werkzaam geweest bij het Amsterdam Dance Center, Dansatelier, Henny Jurriëns Stichting, KC Den Haag, en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Tevens was ze verbonden als docent en repetitor aan de Billy Elliot School. Naast haar freelance opdrachten en activiteiten is Tamara werkzaam bij het Nova College Dans en Theater als dansdocent en artistiek coördinator van de opleiding Dans.

 


Wijnand Karel

Wijnand Karel studeerde moderne dans en folkloristische dans aan de Rotterdamse Dansacademie. Na zijn opleiding danste hij achtereenvolgens bij het Internationaal Danstheater te Amsterdam en De Stilte in Breda. Wijnand geeft dansconditie-, volksdans- en moderne danslessen in binnen- en buitenland. Hij is als docent internationale dans werkzaam aan de MBO-Dans in Haarlem.


Kiki Boot

Kiki Boot studeerde af aan Codarts, Rotterdamse dansacademie. Daar werd ze opgeleid al allround danser en docent, maar heeft zich daarbinnen gespecialiseerd in jazz. Voor haar stage reisde ze af naar New York om te trainen met Lynn Simonson, een van de jazzdanspioniers. Sinds haar afstuderen werkt ze bij DOX, een productiehuis in Utrecht, als docent, danser en choreograaf. Ook werkt ze in het basis- en middelbaar onderwijs, op een vooropleiding en is ze te vinden op meerdere dansscholen door heel Nederland. Kiki is een docent met veel danskriebels die ze nu kan uiten bij danstheater RÚM en haar eigen collectief MANSHIP waarmee ze regelmatig optreedt.


Suzan Lemont

Suzan Lemont maakt danstheater, is een body mind specialist, een kunstconsultant gespecialiseerd in dans en beweging. Ze heeft een bachelor in dans en danstherapie van Lesley University (VS) en een masters in ‘expresive arts therapy’ ook van Lesley University samen met de European Graduate School (Zwitserland). Suzan heeft altijd van beweging en dans gehouden maar was een ietwat onhandig bewegend en verlegen kind zonder veel kansen op dans training. Ze deed aan theater op de middelbare school en ontdekte dans op de universiteit. Ook ontdekte tot haar genoegen ‘body-mind centering/experiential anatomy’, Kripalu yoga, dans improvisatie (inclusief contact improvisatie) en de therapeutische werking van kunst. Suzan heeft de afgelopen 35 jaar les gegeven in verschillende vormen van dans en bewust bewegen inclusief yoga voor kinderen, moderne dans, yogilates, improvisatie, choreografie en ‘dans conditioning’, op verschillende instituten zoals het Cultureel Centrum Parnassos en University College Utrecht van de Universiteit Utrecht. Ze heeft hierbij gewerkt met mensen van alle leeftijden en niveaus. Haar lessen staan zetten mensen aan het denken, staan bekend als stimulerend, met een lichte humorvolle sfeer.

 


Marlieke Burghout

De liefde voor dans zat er al in op 6-jarige leeftijd. Marlieke heeft haar opleiding gevolgd op de Theaterschool (AHK) Amsterdam. Na het behalen van haar diploma heeft ze verdere verdieping in de dans gezocht in New York. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in de Simonson techniek, waarin de oefeningen op een anatomische bewuste manier uitgelegd worden, zodat elk lichaam zich volop kan ontwikkelen zonder schade toe te brengen.
Na haar periode in NYC heeft zij zich een jaar toegewijd aan choreografisch onderzoek bij de M.A. Choreografie aan Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in Londen, UK.

Haar passie voor dans, lesgeven en choreograferen reflecteren terug in de lessen. Elk persoon, elk lichaam krijgt volop de ruimte in haar les om zich volop te ontwikkelen om groot, klein, expressief, technisch te dansen en zich als persoon groter en expressiever te uiten door de dans.


Petra van Nieuwburg

Petra kwam in 2008 in aanraking met Pilates bij studio Art of Movement in Hilversum. Ze raakte gefascineerd door de ontdekking dat deze logische manier van bewegen positieve veranderingen kan brengen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. In 2012 rondde zij haar opleiding tot Pilates basic en intermediate mattrainer af. Daarna heeft zij vijf jaar lesgegeven bij Art of Movement in Hilversum, zowel in groepsverband, als privésessies. Sinds 2016 geeft zij les onder de naam RoerOm Pilates in Baarn en verzorgt ze groeps- en privélessen bij Move Zeist. En nu ook wekelijks bij Danscentrum Utrecht.

Met haar kennis, ervaring, enthousiasme en observatievermogen probeert Petra de cursisten in haar lessen naar verdieping en verbinding in zichzelf te brengen op de laag die bij hen past en wat op dat moment (fysiek) mogelijk is. Zo probeert zij de omstandigheden te creëren, waarin de cursist het heilzame en versterkende effect van logisch bewegen kan ervaren. Het geeft haar veel voldoening wanneer dit tijdens een les tot stand komt en blijkt dat de trainingen bij de cursist positief doorwerken.


Simone Heijloo

Simone Heijloo is danseres, docente, danstherapeute en bewegingscoach. Simone geeft als specialisatie les in Afrikaanse Moderne dans en is een unieke dansdocente in deze techniek in Nederland.

Na haar studie Creatieve Therapie dans en beweging aan de Hogeschool Zuyd, volgt Simone de docentopleiding Dans bij Codarts om haar passie voor het dansen uit te breiden. Simone ontdekt daar de Afrikaanse Moderne en Traditionele dans en vertrekt naar Senegal. Ze volgt in 2009 de stage ‘A new step’ o.l.v. Germaine Acogny, bij l’Ecole des Sables, Toubab Dialaw Sindsdien is haar liefde voor Afrikaanse dans geboren en vele workshops en stages volgen bij o.a. Georges Momboye, Gerard Diby, en Anani Dodji Sanouvi. In 2011 vertrekt Simone weer naar Afrika om daar de professionele dansopleiding in Afrikaanse Moderne en Traditionele dans te volgen bij l’Ecole de Danse Irène Tassembédo (EDIT) o.l.v. Irène Tassembédo in Ouagadougou, Burkina Faso.

Na deze opleiding werkt Simone aan verschillende dansprojecten in Afrika, voornamelijk in Ivoorkust en Burkina Faso. In maart 2014 trad ze o.a. op tijdens het MASA festival (Marché des Arts Africaine) in Abidjan, Ivoorkust. En in januari 2016 met haar solo ‘Je ne suis pas une poupée’ tijdens FIDO (Festival International de Danse de Ouagadougou) in Ouagadougou, Burkina Faso. In Italië danste ze in de voorstelling ‘Danse Estreme’ van Katina Genero, dé Italiaanse choreografe in Afrikaanse Moderne dans.