Docenten

Onze docenten & team: vakkundig en enthousiast

Er wordt lesgegeven door een vakkundig, enthousiast team dansdocenten. Regelmatig nodigen we (internationale) gastdocenten uit om een workshop bij ons te komen geven.
Graag stellen we ons vaste team even aan je voor:

christina

Christina Renckens

Christina Renckens studeerde aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, met als afstudeerrichting moderne dans en dansexpressie. Vervolgens heeft ze twee jaar in New York gedanst, waar ze zich specialiseerde in de Limóntechniek.

Terug in Nederland ging Christina lesgeven aan de vooropleiding dans van Kumulus Maastricht. Momenteel is ze ook als workshopleider verbonden aan Jeugddansgezelschap De Stilte in Breda en het Kunstenhuis De Bilt/Zeist. Christina is naast dansdocent ook danstherapeut: ze heeft de Masteropleiding Danstherapie aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts afgerond.

juultje

Juultje Kranen

Juultje Kranen studeerde aan de Fontys Academie voor Danseducatie en behaalde in 2014 haar diploma. Sindsdien zet ze haar brede dansachtergrond in en doceert ze verschillende stijlen dans aan uiteenlopende doelgroepen.

Bijzonder veel affiniteit heeft ze met moderne dans waardoor ze zich bij Danscentrum Utrecht erg op haar plek voelt. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en maakte onlangs nog onderdeel uit van haar laatste voorstelling DOGMAI.

180411 headshot Lenna 2 (002)

Lenna Schouten

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, maker en docent werkzaam in het veld. Ze werkt voor Fontys Academie voor Danseducatie en voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Codarts, Danstheater VOS, Studance en Scholen in de Kunst. Samen met twee collega’s leidt zij Danstheater Rúm waarin zij zich ontplooit als danser, maker en cultureel ondernemer.

Na haar afstuderen verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch). Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Bij Danscentrum Utrecht geeft ze met veel plezier les en hoopt ze iedereen mee te nemen in haar passie voor dans.

180522 Lotte

Lotte Dekkers

Lotte Dekkers studeerde aan de Rotterdamse dansacademie Codarts en heeft haar Bachelor Dance in Education afgerond in 2013. Sindsdien ontplooit ze zich als dansdocent, performer en maker vanuit LOT on spot, maar ook in samenwerking met andere partijen. Na haar opleiding heeft zij zich gespecialiseerd in contemporary floorwork en improvisatie waarbij ze sterk geïnspireerd is door David Zambrano, bij wie ze verschillende intensieve trainingen heeft gevolg in het buitenland.

Momenteel deelt Lotte haar liefde voor dans als docent en maker op verschillende dansacademies en dansscholen in Nederland en omstreken, waaronder bij Codarts, Fontys en Jeugd Theater Dans Opleiding Fryslan. Het liefste duikt zij de diepte in tijdens intensieve trajecten, maar bij Danscentrum Utrecht geeft zij haar enige open jaarcursussen. Daarnaast is ze actief als performer in haar duet ‘Bode’ met Kiki Boot, werkt ze in het educatieve werkveld voor Dans in school, Holland Dance en het Wilde Westen en organiseert ze verschillende dans-intensives in Utrecht.

‘In de meest pure vorm van onszelf is het eigenlijk allemaal heel logisch’ – ‘The most genius things are found in it’s simplicity’

Nancy-2011

Nancy Kruytzer

Nancy Kruytzer studeerde dansexpressie en internationale dans aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Daarna danste ze in enkele producties.

Vervolgens is ze les gaan geven aan kinderen in het basisonderwijs, verzorgt ze dansworkshops op basisscholen in heel Nederland en geeft ze dansconditielessen aan volwassenen. Nancy geeft kinderdanslessen bij het Danscentrum Utrecht.

alfredo-300x300

Alfredo Fernandez

Alfredo Fernandez werkte 20 jaar als een balletdanser, tot 1998 met Het Nationale Ballet.

Tegen het einde van zijn ballet-carrière, gedreven door zijn fascinatie voor dans, de menselijke natuur en welzijn, begon hij het bestuderen van hedendaagse dans, improvisatie, bewegingsonderzoek, Pilates en Somatische Bewegingscoaching. Dit laatste vormt het fundamenteel begrip voor al zijn werk: belichaamd bewustzijn.

tomomi2

Tomomi Murata

Tomomi Murata volgde haar eerste balletlessen in Japan. Na vertrek naar Frankrijk vervolgde zij lessen aan het l’Ecole Supérieure de Danse de Cannes-Mougins Rosella Hightower, in klassiek ballet en moderne dans.

Ze danste in de Notenkraker en het Zwanenmeer bij het Ballet Classique de Paris. Ook studeerde zij 2 jaar aan de Rotterdamse Dansacademie en werkte zij drie jaar bij Ballet Schindovski in Gelsenkierchen, Duitsland. Zij volgde de docentenopleiding aan het Centre National de la Danse in Parijs en geeft sindsdien lessen in Nederland; onder andere aan de MBO-opleiding van ROC van Amsterdam, Vooropleiding Dans Alkmaar, en Broadway Academy in Amsterdam. Sinds 2007  is ze vaste docente bij Het KunstenHuis in De Bilt/Zeist en sinds 2011 bij Dans- en balletstudio in Eemnes.

fotoy72

Yonatan Stakenburg

Yonatan Stakenburg studeerde modern dans aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Hierna is hij naar Amsterdam verhuisd en werkt als freelance danser en docent.

Hij is onder andere werkzaam bij de Nationale Opera en Ballet, English National Opera en Amsterdam Dance Centre. In zijn lessen probeert hij door een positieve benadering de student te inspireren.

portwijn

Wijnand Karel

Wijnand Karel studeerde moderne dans en folkloristische dans aan de Rotterdamse Dansacademie. Na zijn opleiding danste hij achtereenvolgens bij het Internationaal Danstheater te Amsterdam en De Stilte in Breda.

Wijnand geeft dansconditie-, volksdans- en moderne danslessen in binnen- en buitenland. Hij is als docent internationale dans werkzaam aan de MBO-Dans in Haarlem.

kiki boot

Kiki Boot

Kiki Boot studeerde in 2016 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens haar studie verdiepte ze zich in de wereld van de jazz.

Ze reisde naar New York, Parijs en Stockholm om te trainen bij Lynn Simonson, een van de jazzpioniers. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij productiehuis DOX, waar ze een jaar lang met choreografen als Erik Kaiel en The100hands werkte. Voor dit gezelschap choreografeerde en danste zij onder andere in Händel It, in Tivoli Vredenburg. Kiki werkt momenteel als freelance danser, docent en maker. Dit seizoen is zij bij dansgezelschap SALLY te zien in de voorstelling Dansparels. In 2016 startte ze als danser bij danstheater Rúm in Utrecht. Naast haar werk als danser, draagt Kiki graag haar passie voor dans uit in lessen en workshops bij verschillende instanties, onderwijsinstellingen en op een dansvooropleiding. Hier hoopt ze de waarde van dans over te brengen en bij te dragen aan een rijker referentiekader voor de toekomstige danser en/of dansliefhebber. “Als ik dans, verstillen de dagelijkse gedachten en kan ik ultiem in het moment ervaren wie en waar ik ben. Bewegen, zodat je de wind over je huid en haren voelt; dat is wat ik het allerliefste doe.”aarmee ze regelmatig optreedt.

marlieke brughout

Marlieke Burghout

Marlieke Burghout’s liefde voor dans zat er al op 6-jarige leeftijd in. Marlieke heeft haar opleiding gevolgd op de Theaterschool (AHK) Amsterdam.

Na het behalen van haar diploma heeft ze verdere verdieping in de dans gezocht in New York. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in de Simonson techniek, waarin de oefeningen op een anatomische bewuste manier uitgelegd worden, zodat elk lichaam zich volop kan ontwikkelen zonder schade toe te brengen.
Na haar periode in NYC heeft zij zich een jaar toegewijd aan choreografisch onderzoek bij de M.A. Choreografie aan Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in Londen, UK.
Haar passie voor dans, lesgeven en choreograferen reflecteren terug in de lessen. Elk persoon, elk lichaam krijgt volop de ruimte in haar les om zich volop te ontwikkelen om groot, klein, expressief, technisch te dansen en zich als persoon groter en expressiever te uiten door de dans.

Petra-van-Nieuwburg-kopie-470x407@2x

Petra van Nieuwburg

Petra van Nieuwburg kwam in 2008 in aanraking met Pilates bij studio Art of Movement in Hilversum. Ze raakte gefascineerd door de ontdekking dat deze logische manier van bewegen positieve veranderingen kan brengen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

In 2012 rondde zij haar opleiding tot Pilates basic en intermediate mattrainer af. Daarna heeft zij vijf jaar lesgegeven bij Art of Movement in Hilversum, zowel in groepsverband, als privésessies. Sinds 2016 geeft zij les onder de naam RoerOm Pilates in Baarn en verzorgt ze groeps- en privélessen bij Move Zeist. En nu ook wekelijks bij Danscentrum Utrecht.
Met haar kennis, ervaring, enthousiasme en observatievermogen probeert Petra de cursisten in haar lessen naar verdieping en verbinding in zichzelf te brengen op de laag die bij hen past en wat op dat moment (fysiek) mogelijk is. Zo probeert zij de omstandigheden te creëren, waarin de cursist het heilzame en versterkende effect van logisch bewegen kan ervaren. Het geeft haar veel voldoening wanneer dit tijdens een les tot stand komt en blijkt dat de trainingen bij de cursist positief doorwerken.

Simone 2

Simone Heijloo

Simone Heijloo is danseres, docente, danstherapeute en bewegingscoach. Simone geeft als specialisatie les in Afrikaanse Moderne dans en is een unieke dansdocente in deze techniek in Nederland.
Na haar studie Creatieve Therapie dans en beweging aan de Hogeschool Zuyd, volgt Simone de docentopleiding Dans bij Codarts om haar passie voor het dansen uit te breiden. Simone ontdekt daar de Afrikaanse Moderne en Traditionele dans en vertrekt naar Senegal. Ze volgt in 2009 de stage ‘A new step’ o.l.v. Germaine Acogny, bij l’Ecole des Sables, Toubab Dialaw Sindsdien is haar liefde voor Afrikaanse dans geboren en vele workshops en stages volgen bij o.a. Georges Momboye, Gerard Diby, en Anani Dodji Sanouvi. In 2011 vertrekt Simone weer naar Afrika om daar de professionele dansopleiding in Afrikaanse Moderne en Traditionele dans te volgen bij l’Ecole de Danse Irène Tassembédo (EDIT) o.l.v. Irène Tassembédo in Ouagadougou, Burkina Faso.
Na deze opleiding werkt Simone aan verschillende dansprojecten in Afrika, voornamelijk in Ivoorkust en Burkina Faso. In maart 2014 trad ze o.a. op tijdens het MASA festival (Marché des Arts Africaine) in Abidjan, Ivoorkust. En in januari 2016 met haar solo ‘Je ne suis pas une poupée’ tijdens FIDO (Festival International de Danse de Ouagadougou) in Ouagadougou, Burkina Faso. In Italië danste ze in de voorstelling ‘Danse Estreme’ van Katina Genero, dé Italiaanse choreografe in Afrikaanse Moderne dans.

Melvin Fraenk

Melvin Fraenk is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij is werkzaam als docent, choreograaf en mentor.

Ook is hij nauw betrokken bij de dansopleiding in Amsterdam als lid van het kernteam, de examencommissie en als lid van de Hogeschool Raad. Daarnaast is hij de initiatiefnemer van Artbeat, het artistieke platform voor de dans-, muziek-, kunst- en entertainmentsector in Amsterdam.

Nicolas Rapaic

Meer informatie volgt binnenkort.

Lene van Alten

Meer informatie volgt binnenkort.

Simone Narraina

Meer informatie volgt binnenkort.