Afro

Afro van Stacey

Stacey Huijbers studeerde af de Utrechtse dansacademie en de Bacheloropleiding docent dans ArtEZ. Hierna is ze meteen aan de slag gegaan als danser, docent en choreograaf. In haar lessen vindt ze het belangrijk dat je helemaal opgaat in de muziek. Jouw lijf is een vertaling van de muziek. Stacey maakt gebruikt van explosieve grote bewegingen, die het uiterste in jezelf naar boven halen. Elke les is weer een feestje, waarbij je alle zweetdruppeltjes voorbij ziet komen. Stacey danste o.a. bij DOX en de moderne groep Dance Connects Company. Verder is ze werkzaam op een andere dansschool, waar ze voornamelijk lessen ‘modern’ geeft.

Afro contemporary
Afro contemporary een dansstijl waarbij je gebruik maakt van moderne technieken op ritmische muziek. Deze les zorgt ervoor dat je gaat zweten en je conditie binnen no time vooruitgaat. De dans is kenmerkend door zijn snelle, aardse bewegingen, vanuit de moderne techniek. In de beginners les leer je de ademhaling, techniek en explosieve kracht van het Afro-dansen te combineren met de flow van de moderne danstechnieken.
Dinsdag / 18:15 - 19:15 / beginners / Studio DP19 / inschrijven

 

Afro van Eva

Eva Scherpenisse maakte bij de vooropleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten voor het eerst kennis met Afrikaanse dans. Ze werd meteen geraakt door de vrolijkheid van de stijl, de dieperliggende betekenissen van de bewegingen en de kracht waarmee deze dansvorm wordt uitgevoerd. Na haar afstuderen heeft ze zich verder verdiept in de verschillende stijlen van de Afrikaanse dans door de cultuur te ervaren in het land van oorsprong. Haar lessen kenmerken zich door vreugde en passie. Iedereen is welkom de positieve energie van Afrikaanse dans te komen beleven en door middel van dans te genieten van deze prachtige cultuur! Naast het lesgeven danst ze bij World of Afro en doet ze verschillende performance-projecten in het Bijlmer Parktheater op het gebied van Afrikaanse dans.

Afro dance
Tijdens deze les kom je een mix tegen van Afrikaanse dansstijlen uit verschillende continenten uit Afrika. Denk aan Coupé Décalé (Ivoorkust), Ndombolo (Congo), Azonto (Ghana) en nog veel meer! Beginnende én meer gevorderde dansers zijn welkom om op de energieke Afrikaanse beats te komen dansen en zich de specifieke danstechnieken eigen te maken.
Woensdag / 18:30 - 19:45 / beginners / Studio DP Torenzaal / inschrijven

Afro contemporary
Afro Contemporary is een stijl waarin de traditionele Afrikaanse dans wordt gemixt met de Westerse Contemporary technieken zoals wij die kennen binnen onze moderne dans. Er wordt een koppeling gelegd tussen de Afrikaanse dans vanuit hun cultuur en rituelen waarbij de dans een bepaalde betekenis heeft met de danstechnieken van de Westerse Cultuur. Deze melange creëert een nieuwe stijl die in velen landen op verschillende manieren wordt uitgevoerd en een vrije invulling heeft omdat ieder zijn Afrikaanse traditionele dans uit een ander continent en stam haalt. Deze les biedt een fijne uitdaging. Ben je ervaren in de contemporary muziek en heb je al kennis gemaakt met Afrikaanse dans, dan kan je instromen in deze intermediate les.
Woensdag / 19:45 - 21:00 / half gevorderd / Studio DP Torenzaal / inschrijven

Afro bootcamp Deze cursus start in 2021
Deze conditietraining is gebaseerd op technieken uit de Afrikaanse landen rondom de evenaar. Tijdens de Afro Bootcamp kun je genieten van aanstekelijke Afrikaanse beats terwijl je aan je conditie werkt. De choreografieën zijn geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren dansers. Afro Bootcamp is dé les waarin je al je energie kwijt kan. Je kunt iedere les instromen, dus neem gerust eens een proefles.
Woensdag / 21:00 - 22:15 / alle niveaus / Studio DP Torenzaal / inschrijven