NIET GEBRUIKEN Choreograferen / creeren

Choreography & new media

Laisvie Andrea Ochoa is a Colombian-Lithuanian choreographer, inclusive dance expert and video artist. Currently, her main creative exploration is multimedia performance, involving live video projection and telematic technologies, while maintaining the values she developed in her inclusive dance practice.

This is an ongoing creative laboratory to experiment and play with new media and dance. This space is open not only to dance practitioners, but also to filmmakers, video artists, sound artists, and everthing in between. We will follow a collective creation methodology based on prototyping cycles to develop ideas and try them out. Different collaborations will be encouraged. Come and bring your gadgets (if you have) and desire to innovate!

Productiegroep moderne theaterdans

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, dansmaker en docent werkzaam in het veld. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Lenna is medeoprichter van Danstheater Rúm. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst. Ze werkt voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie, Danstheater VOS, DansBlok en natuurlijk Danscentrum Utrecht. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch).

Dans is een podiumkunst, dus in de cursus ‘productiegroep moderne theaterdans’ ga je zelf creëren en performen! Je bereidt je voor op performances en maakt een productie. Deze cursus is bedoeld voor (ver)gevorderde dansers, die hun creatieve talenten verder willen ontplooien en hun eigenheid als danser willen ontwikkelen en tonen. Je zal werken met dansmateriaal van Lenna, maar er zal zeker ook gevraagd worden er je eigen invulling aan te geven. Daarnaast zal je werken aan je performance skills. Samen met je groepsgenoten ga je op reis om een mooie productie te maken!

Dance on Stage 12-16 jaar en Dance on Stage 16-25 jaar

Caty Wijmans (DOS 12-16 en 16-25 jaar) studeerde in 2009 af aan de Uitvoerend dansopleiding bij Fontys Hogescholen in Tilburg, richting Jazz/Urban. Sindsdien is ze werkzaam als uitvoerend danseres, choreograaf en docent. Dans betekent voor haar een manier om je gevoel te uiten, om jezelf te kunnen zijn of juist iemand anders te kunnen spelen. In Caty’s lessen gaat het niet alleen over de techniek, maar vooral ook over de flow, de energie en de zeggingskracht die je gebruikt in het dansen. Naast haar lessen bij DCU maakt ze ook veel choreografieën voor musicalproducties, geeft ze workshops op scholen en danst ze zelf nog in een educatief duet over Dag vs. Nacht voor basisschoolleerlingen.

Juultje Kraanen (DOS 12-16 jaar) studeerde aan de Fontys Academie voor Danseducatie en behaalde in 2014 haar diploma. Sindsdien zet ze haar brede dansachtergrond in en doceert ze verschillende stijlen dans aan uiteenlopende doelgroepen. Bijzonder veel affiniteit heeft ze met moderne dans waardoor ze zich bij Danscentrum Utrecht erg op haar plek voelt. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en maakte onlangs nog onderdeel uit van haar laatste voorstelling DOGMAI.

Bij de lessen van Dance On Stage werken we van september tot maart/april toe naar een eigen dansvoorstelling. Er komen allerlei stijlen aan bod: hiphop, jazz, street, hiphop enz. Van al deze stijlen leer je de techniekdie je nodig hebt om de stijl goed uit te kunnen voeren. Maar de focus ligt voornamelijk op het presenteren van de choreografieën en de zeggingskracht die je nodig hebt om het verhaal te kunnen vertellen. We werken ook aan je zelfvertrouwen en het ontwikkelen van ‘eigenaarschap’ om zo de voorstelling helemaal eigen te maken.