Conditie

Dansconditie voor ouderen 55+ van Trudy
Donderdag 11:00 - 12:00 / Studio Domplein zaal 0.19 / inschrijven

Trudy van Velsen studeerde in 2009 af aan de Fontys Dansacademie, met als specialisatie Docent Dans in Modern en Jazz. Zij volgde diverse verdiepende workshops in New York en Londen, en werd bij haar afstuderen genomineerd voor de Jacques de Leeuw Jong Toptalent Prijs.In Trudy’s lessen wordt er gewerkt aan een technische basis, flow en ruimtelijkheid. Ook dansplezier, dansbeleving en bewegingskwaliteit nemen een belangrijke plaats in. Naast het lesgeven ontwikkelt Tudy educatieve programma's voor het basis- en voortgezet onderwijs en besteed ze veel tijd aan haar grote liefde: dans- en theatervoorstellingen maken met bijzondere doelgroepen, zoals verstandelijk beperkten.

In deze dansles staat dansplezier en lekker swingen voorop. Je werkt op een ontspannen manier aan een mix van verschillende dansstijlen. Je oefent afzonderlijke lichaamsdelen (isolaties), verbetert je flexibiliteit en ontwikkelt je  ‘dansflow’ (vloeiend bewegen). Dit alles op de fijnste muziek, van smooth jazz tot de oude discoklassiekers! De les wordt afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie of thee. Vind je het leuk om lekker te bewegen en iets nieuws te leren. Ervaring is niet nodig, alleen enthousiasme!

Dansconditie van Lenna
Maandag / 09:30 - 10:30 / alle niveaus / Studio MGR / inschrijven

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, dansmaker en docent werkzaam in het veld. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Lenna is medeoprichter van Danstheater Rúm. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst. Ze werkt voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie, Danstheater VOS, DansBlok en natuurlijk Danscentrum Utrecht. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch).

Dansconditie
In deze les dans je een uur lang mee met Lenna. Alle lichaamsdelen komen aan bod en je werkt aan je kracht, balans, lichaamsbewustzijn, lenigheid en conditie. Verwacht dansante oefeningen vanuit de moderne dans en jazz, met uitstapjes naar andere dansstijlen. Weinig uitleg, basic materiaal, maar wel dóórdansen!

Dansconditie van Laisvie
Dinsdag / 10:00 - 11:00 / alle niveaus / Studio DP19 / inschrijven

Laisvie Andrea Ochoa is a Colombian-Lithuanian choreographer, inclusive dance expert and video artist. She is the leader of “ConCuerpos", the pioneer dance company in Colombia where dancers with and without disabilities come together to develop artistic, educational, and research projects. In her lessons Laisvie aims to develop bodily intelligence from a state of listening. She values subjectivity and she finds creative freedom from the abundance of imagination. At the moment she moves between Colombia and the Netherlands, to work with dance company ConCuerpos, being a maker and a dance teacher in Danscentrum Utrecht and Arabesque (University of Twente) and supporting the COMMA Master (CODARTS).

Come and dance to stay strong! In this class I combine exercises from Yoga and dance to create a fun experience where you can learn about your body and improve your balance, strength and flexibility.

 

Dansconditie van Wijnand
Vrijdag / 09:00 - 10:00 / half gevorderd / Studio MGR / inschrijven
Vrijdag / 10:00 - 11:15 /gevorderd / Studio MGR / inschrijven

Wijnand Karel studeerde in 1992 af aan de Rotterdamse dansacademie (Codarts) met als hoofdvakken folkloristische - en moderne dans. Na de dansacademie danste hij bij het Folkloristisch Danstheater in Amsterdam en De Stilte in Breda. Ondertussen geeft hij al 21 jaar les bij het Danscentrum Utrecht. Met heel veel plezier!

In de cursus dansconditie wordt een combinatie gemaakt van de modern Europese dans, krachttraining en het opbouwen van conditie. Er wordt gedanst op veel verschillende soorten muziek. Bij iedere oefening of dans zoekt Wijnand precies de muziek die daarbij past. Zijn lessen worden gekenmerkt door gezelligheid en saamhorigheid.

Conditie les van Eva (les start in 2021)
Woensdag / 21:00 - 22:15 / alle niveaus / Studio DP Torenzaal / inschrijven

Eva Scherpenisse maakte bij de vooropleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten voor het eerst kennis met Afrikaanse dans. Ze werd meteen geraakt door de vrolijkheid van de stijl, de dieperliggende betekenissen van de bewegingen en de kracht waarmee deze dansvorm wordt uitgevoerd. Na haar afstuderen heeft ze zich verder verdiept in de verschillende stijlen van de Afrikaanse dans door de cultuur te ervaren in het land van oorsprong. Haar lessen kenmerken zich door vreugde en passie. Iedereen is welkom de positieve energie van Afrikaanse dans te komen beleven en door middel van dans te genieten van deze prachtige cultuur! Naast het lesgeven danst ze bij World of Afro en doet ze verschillende performance-projecten in het Bijlmer Parktheater op het gebied van Afrikaanse dans.

Afro bootcamp
Deze conditietraining is gebaseerd op technieken uit de Afrikaanse landen rondom de evenaar. Tijdens de Afro Bootcamp kun je genieten van aanstekelijke Afrikaanse beats terwijl je aan je conditie werkt. De choreografieën zijn geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren dansers. Afro Bootcamp is dé les waarin je al je energie kwijt kan. Je kunt iedere les instromen, dus neem gerust eens een proefles.