Conditie

Dansconditie van Lenna

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, dansmaker en docent werkzaam in het veld. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Lenna is medeoprichter van Danstheater Rúm. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst. Ze werkt voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie, Danstheater VOS, DansBlok en natuurlijk Danscentrum Utrecht. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch).

Dansconditie
In deze les dans je een uur lang mee met Lenna. Alle lichaamsdelen komen aan bod en je werkt aan je kracht, balans, lichaamsbewustzijn, lenigheid en conditie. Verwacht dansante oefeningen vanuit de moderne dans en jazz, met uitstapjes naar andere dansstijlen. Weinig uitleg, basic materiaal, maar wel dóórdansen!
Maandag / 09:30 – 10:30 / alle niveaus / Studio MGR / inschrijven 

Dansconditie van Laisvie

Laisvie Andrea Ochoa is a Colombian-Lithuanian choreographer, inclusive dance expert and video artist. She is the leader of “ConCuerpos”, the pioneer dance company in Colombia where dancers with and without disabilities come together to develop artistic, educational, and research projects. In her lessons Laisvie aims to develop bodily intelligence from a state of listening. She values subjectivity and she finds creative freedom from the abundance of imagination. At the moment she moves between Colombia and the Netherlands, to work with dance company ConCuerpos, being a maker and a dance teacher in Danscentrum Utrecht and Arabesque (University of Twente) and supporting the COMMA Master (CODARTS).

Come and dance to stay strong! In this class I combine exercises from Yoga and dance to create a fun experience where you can learn about your body and improve your balance, strength and flexibility.
Dinsdag / 10:00 – 11:00 / alle niveaus / Studio DP19 / inschrijven 

Dansconditie van Wijnand

Wijnand Karel studeerde in 1992 af aan de Rotterdamse dansacademie (Codarts) met als hoofdvakken folkloristische – en moderne dans. Na de dansacademie danste hij bij het Folkloristisch Danstheater in Amsterdam en De Stilte in Breda. Ondertussen geeft hij al 21 jaar les bij het Danscentrum Utrecht. Met heel veel plezier!

In de cursus dansconditie wordt een combinatie gemaakt van de modern Europese dans, krachttraining en het opbouwen van conditie. Er wordt gedanst op veel verschillende soorten muziek. Bij iedere oefening of dans zoekt Wijnand precies de muziek die daarbij past. Zijn lessen worden gekenmerkt door gezelligheid en saamhorigheid.
Vrijdag / 09:00 – 10:00 / half gevorderd / Studio MGR / inschrijven
Vrijdag / 10:00 – 11:15 /gevorderd / Studio MGR / inschrijven
 

Conditie les van Eva

Eva Scherpenisse maakte bij de vooropleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten voor het eerst kennis met Afrikaanse dans. Ze werd meteen geraakt door de vrolijkheid van de stijl, de dieperliggende betekenissen van de bewegingen en de kracht waarmee deze dansvorm wordt uitgevoerd. Na haar afstuderen heeft ze zich verder verdiept in de verschillende stijlen van de Afrikaanse dans door de cultuur te ervaren in het land van oorsprong. Haar lessen kenmerken zich door vreugde en passie. Iedereen is welkom de positieve energie van Afrikaanse dans te komen beleven en door middel van dans te genieten van deze prachtige cultuur! Naast het lesgeven danst ze bij World of Afro en doet ze verschillende performance-projecten in het Bijlmer Parktheater op het gebied van Afrikaanse dans.

Afro bootcamp
Deze conditietraining is gebaseerd op technieken uit de Afrikaanse landen rondom de evenaar. Tijdens de Afro Bootcamp kun je genieten van aanstekelijke Afrikaanse beats terwijl je aan je conditie werkt. De choreografieën zijn geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren dansers. Afro Bootcamp is dé les waarin je al je energie kwijt kan. Je kunt iedere les instromen, dus neem gerust eens een proefles.
Woensdag / 21:00 – 22:15 / alle niveaus / Studio DP Torenzaal / inschrijven