Contemporary

Urban Contemporary en Fusion 

Rosanne Bakker studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Bachelor Dance in Education. Sindsdien is ze werkzaam als uitvoerend danseres bij Danstheater AYA, DOX en Alida Dors en geeft ze les aan volwassenen en kinderen. Dans is voor haar spelen met dynamiek, energie, contrast, muzikaliteit en uitdaging. Bij Rosanne kan je terecht voor: contemporary, modern, fysiek theater en urban. De passie en het plezier in dans zie je terug in haar lessen: een goede opbouw in warming up en techniek en altijd een dynamische choreografie op verschillende soorten muziek. Naast dansdocent is Rosanne ook werkzaam als sport en lifestyle coach en gaat ze graag op reis naar verre landen en andere culturen.

Urban Contemporary
De ultieme samensmelting van moderne dans en hip hop elementen vind je in deze les. Strakheid, staccato on the beat, maar ook flow, adem en verlenging. Je wordt als danser uitgedaagd om op zoek te gaan naar jouw beleving van de muziek in dans. Naast dynamische choreografieën krijg je ook een stukje techniek en improvisatie.  Een les met veel energie, uitdaging en verschillende elementen.

Fusion
De ultieme lessenreeks om met verschillende dansstijlen kennis te maken of als je gewoon niet kunt kiezen tussen de verschillende dansstijlen. In blokken van 10 lessen maak je kennis met jazz, modern, urban en 6 lessen urban contemporary. In iedere reeks leer je wat de bepaalde stijl zo kenmerkend maakt. Zowel in muziek, beweging als dansbeleving zul je iedere 10 lessen steeds verrast worden. Let’s dance!!

 

Afro contemporary en Urban contemporary

Stacey Huijbers studeerde af de Utrechtse dansacademie en de Bacheloropleiding docent dans ArtEZ.  Hierna is ze meteen aan de slag gegaan als danser, docent en choreograaf. In haar lessen vindt ze het belangrijk dat je helemaal opgaat in de muziek. Jouw lijf is een vertaling van de muziek. Ze maakt gebruikt van explosieve grote bewegingen, die het uiterste in jezelf naar boven halen. Elke les is weer een feestje, waarbij je alle zweetdruppeltjes voorbij ziet komen. Stacey danste o.a. bij DOX en de moderne groep Dance Connects Company. Verder is ze werkzaam op een andere dansschool, waar ze voornamelijk lessen ‘modern’ geeft.

Afro contemporary
Afro contemporary een dansstijl waarbij je gebruik maakt van moderne technieken op ritmische muziek. Deze les zorgt ervoor dat je gaat zweten en je conditie binnen no time vooruitgaat. De dans is kenmerkend door zijn snelle, aardse bewegingen, vanuit de moderne techniek.

Urban contemporary
Deze cursus  is een mix van Moderne en urban dans. Je gaat opzoek naar nieuwe bewegingen in je lijf waarbij de flow van je muziek erg belangrijk is. De beweging is vanuit de hedendaagse dans waardoor je geen gebruik maakt van de oudere technieken, maar juist opzoek gaat wat er nog meer mogelijk is met je lijf.