Dans improviseren

Improviseren met Alfredo

Alfredo Fernandez werkte 20 jaar als balletdanser bij Het Nationale Ballet.Tegen het einde van zijn ballet-carrière, gedreven door zijn fascinatie voor dans, de menselijke natuur en welzijn, begon hij het bestuderen van hedendaagse dans, improvisatie, bewegingsonderzoek, Pilates en Somatische Bewegingscoaching. Dit laatste vormt het fundamenteel begrip voor al zijn werk: belichaamd bewustzijn'.
Bewegen en dansen is essentieel voor mensen. Net als het leggen van contact: wij zijn, bewegen en creëren samen. In deze les ga je met Alfredo op zoek naar jouw essentie in dans. Wat wil je delen? Hoe vul je een ruimte met jouw bewegingen en jouw persoonlijkheid? Kom, dans, voel de ruimte en vul die met wie jij bent!

Dance from the inside
The lessons will have a workshop type approach and explore the technique and tradition of ballet in different facets such as: inside the body, inside the mind, inside the technique, inside of tradition and inside the repertoire. Without pretending to probe deeply, we will taste the flavours of the palette from romantic ballet to contemporary ballet and study the physical, emotional en mental precision that it requires. Are you ready? Each lesson has a theme, e.g. space, movement expansion, choreographic masters, anatomy, etc. Participant must have an advanced technique in any style dance, and preferably with a good classical base. Curious or interested, don’t hesitate to show up, we’ll take it from there.
Dinsdag / 15:45 - 17:00 / gevorderd / Studio MGR / inschrijven 

 

Improviseren met Lenna

Lenna Schoutenstudeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, dansmaker en docent werkzaam in het veld. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Lenna is medeoprichter van Danstheater Rúm. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst. Ze werkt voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie, Danstheater VOS, DansBlok en natuurlijk Danscentrum Utrecht. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch).

Moderne danstraining
In deze les werken we met een voortdurend veranderende dynamische balans. We spelen met het gewicht van lichaamsdelen in de ruimte. We vallen en releasen en je krijgt instrumenten aangereikt waarmee je jezelf als danser steeds bewuster en vrijer kunt aansturen. Verwacht een intense maar speelse les, waarin je lekker kunt trainen en gaan!
Maandag / 18:30 - 20:00 / ver gevorderd-prof / Studio DP19 / inschrijven