Jazz & musical

Jazz & musical van Stephanie

Stephanie Bonnet ontdekte tijdens haar dansopleiding aan het ROC Rijnijssel haar passie voor lesgeven, didactiek en het menselijk lichaam.Na het behalen van haar diploma ging ze vervolgens de opleiding ‘Docent Dans’ aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam volgen. In 2019 studeerde zij af en inmiddels werkt ze fulltime als danser, docent en dansmaker. Stephanie is ‘allround’ opgeleid en heeft haar eigen stijl ontwikkeld, die het dichtst bij urban contemporary ligt. Ze werkt al jaren met diverse doelgroepen en zet dans in als fysiek-, maar ook als sociaal-emotioneel communicatiemiddel. In haar lessen gaat het om jouw creativiteit en lichamelijke mogelijkheden. Er wordt veel aandacht besteed aan de groepsdynamiek om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waar je vrij voelen prioriteit heeft.

Jazz work-out 40+ / alle niveaus
In deze cursus gaat om de jazz danstechniek, maar dit is minder belangrijk dan bij een reguliere jazz les. Het is een work-out waarbij op dansante wijze gewerkt wordt aan de conditie, coördinatie, flexibiliteit en algehele fitheid. Het tempo van de les ligt niet te hoog. Een uur lekker bewegen, op fijne muziek!
Maandag 19:15 - 20:15 / Studio Domplein 0.19 / inschrijven

Jazz & musical / gevorderden
Jazz vindt zijn oorsprong in Afrika, waar polyritme en dynamiek een belangrijke rol spelen. Toen deze stijl zich in de jaren 30 en 40 mixte met invloeden uit de moderne dans en ballet ontstond de modern jazzdans. Bewegingen waar swing en detail, verlenging en aards samen komen. Deze les is bedoeld voor volwassenen, die ervaring hebben met de stijl jazz. In deze cursus komen lekker dansen en techniek samen met een grote verscheidenheid aan muziek. Van oldschool tot aan top 40, alles komt voorbij. Naast de stijl jazz, wordt het laatste halfuur gewerkt aan de stijl musical, waarbij er een choreografie uit een bestaande musical wordt aangeleerd en je expressie een belangrijke rol speelt.
Maandag 20:15 - 21:30 / Studio Domplein 0.19 / Jazz / inschrijven
Maandag 21:30 - 22:00 / Studio Domplein 0.19 / Musicaldans / inschrijven

 

Modern jazz van Kiki

Kiki Boot aan Codarts Rotterdam, waar ze zich toelegde op jazz. Ook ging ze naar New York om een docententraining te doen bij Lynn Simonson en volgde ze in Parijs en Perpignan lessen in Mattox en Afro-jazz. Kiki benadert jazz zowel technisch als vrij; improvisatie vormt daarbij een onmisbaar element. In haar lessen zijn de muzikaliteit en de dynamische kwaliteiten van de cursist en de interactie tussen de dansers leidend. Kiki is zelf actief als danser bij Sally Dansgezelschap Maastricht. Daarnaast geeft ze jazz op dansscholen, vooropleidingen en hbo’s (Codarts & Fontys). Ook verzorgt ze lessenreeksen, workshops en projecten namens het Nederlands danstheater, Sally Dansgezelschap Maastricht en Jens van Daele Burning Bridges.

Modern jazz
Een technische les met een vleugje improvisatie. We dansen dynamisch en muzikaal. Heb je zin in een wervelende energie en een flinke dosis groove? Meld je dan aan!
Dinsdag 19:45 - 21:00 / Beginners / Studio MGR / inschrijven
Dinsdag 21:00 - 22:15 / Half gevorderd / Studio MGR / inschrijven

 

Jazz van Stacey

Stacey Huijbers studeerde af de Utrechtse dansacademie en de Bacheloropleiding docent dans ArtEZ.  Hierna is ze meteen aan de slag gegaan als danser, docent en choreograaf. In haar lessen vindt ze het belangrijk dat je helemaal opgaat in de muziek. Jouw lijf is een vertaling van de muziek. Ze maakt gebruikt van explosieve grote bewegingen, die het uiterste in jezelf naar boven halen. Elke les is weer een feestje, waarbij je alle zweetdruppeltjes voorbij ziet komen. Stacey danste o.a. bij DOX en de moderne groep Dance Connects Company. Verder is ze werkzaam op een andere dansschool, waar ze voornamelijk lessen ‘modern’ geeft.

Jazz
In deze les gaan we de verschillende jazz stijlen langs. Zo heb je een blokje lyrical jazz waarbij je op de muziek danst tot aan show dans waarbij je goed aan je uitstraling gaat werken. Voorop staat dat er wordt gewerkt aan je techniek in een swingend jasje.
Dinsdag 19:15 - 20:30 / half gevorderd / Studio DP19 / inschrijven

Modern jazz
De technieken van jazz en modern worden in deze les gecombineerd. Naast de organische bewegingen van modern wordt er ook gebruik gemaakt van strakkere ritmische dansen van de jazz stijl. Je werkt  aan je kracht, lenigheid en expressie.
Dinsdag 20:30 - 21:45 / half gevorderd / Studio DP19 / inschrijven

Street jazz / 12-16 jaar
Je leert de basistechnieken van jazz gestoken in een cooler jasje. De stoere hiphop moves worden verwerkt in een technische dans. Zo krijg je van beide huizen een stukje te leren, waardoor je als danser snel groeit.
Zaterdag 11:00 - 12:00 / alle niveaus / Studio DP20 / inschrijven

 

Modern jazz van Juultje

Juultje Kraanen studeerde aan de Fontys Academie voor Danseducatie en behaalde in 2014 haar diploma. Sindsdien zet ze haar brede dansachtergrond in en doceert ze verschillende stijlen dans aan uiteenlopende doelgroepen. Bijzonder veel affiniteit heeft ze met moderne dans waardoor ze zich bij Danscentrum Utrecht erg op haar plek voelt. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en maakte onlangs nog onderdeel uit van haar laatste voorstelling DOGMAI.

Modern jazz
In de modern-jazzles wordt de flow van de moderne dans gecombineerd met de groove van de jazz. Het gebruik van zowel kleine geisoleerde bewegingen als grote ruimtevullende verplaatsingen, maakt de jazz een stijl van uitersten. Dit leidt tot spannende en dynamische choreografieen waarin je de expressieve kant van jezelf kunt tonen. De les begint met een warming up gevolgd door een aantal technische oefeningen en ruimtelijke verplaatsingen door de studio. Tijdens het laatste deel van de les werken we aan een danscombinatie waarin techniek en dansplezier samenkomen.
Zondag 11:15 - 12:30 / gevorderd / Studio MGR / inschrijven

 

Of kies je voor een mix?

Fusion - mix van stijlen - Rosanne
Fusion is de ultieme cursus om met verschillende dansstijlen kennis te maken of als je gewoon niet kunt kiezen tussen de verschillende dansstijlen. In blokken van 10 lessen maak je kennis met jazz, modern, urban en 6 lessen urban contemporary. In iedere reeks leer je wat de bepaalde stijl zo kenmerkend maakt. Zowel in muziek, beweging als dansbeleving zul je iedere 10 lessen steeds verrast worden. Let’s dance!!
Vrijdag / 18:45 - 20:00 / beginners / Studio DP20 / inschrijven