Modern

Modern van Lorenzo

Lorenzo Koppenaal studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Purchase Conservatory of Dance in New York. Naast zijn studie heeft hij met veel plezier intensieve trainingen gevolgd van de Limón Dance Company en de Merce Cunningham Trust in New York. Lorenzo houdt ervan om zijn dansers uit te dagen, zowel fysiek als technisch. Zijn lessen zijn op traditionele wijze opgebouwd. De Amerikaanse sfeer schemert duidelijk door in zijn werkwijzeNaast het DCU werkt Lorenzo ook als gastdocent aan diverse dansinstituten in Duitsland, Italië en de Verenigde Staten. Hij is dan ook senior teacher van de gerenommeerde Tanz Weiterbildungen in Keulen en vaste gastdocent tijdens de Hamburg Summer Dance Intensive.

Modern Limón based
Dit is een dynamische en intensieve cursus gebaseerd op de moderne danstechniek van José Limón. De lessen staan in het teken van loslaten, momentum, vrijheid, ademhaling en spelen met oppositie. Kortom, heerlijk de pan uit swingen op muziek vanuit alle windstreken.
Maandag / 18:30 - 19:45 / beginners met ervaring / Studio MGR / inschrijven
Maandag / 19:45 - 21:00 / half gevorderd / Studio MGR / inschrijven
Maandag / 21:00 - 22:15 / gevorderd / Studio MGR / inschrijven

Modern Cunningham based
Een uitdagende en leuke cursus, die geheel gebaseerd is op de moderne danstechniek van Merce Cunningham. De dans staat in het teken van esthetische vormen, coördinatie van torso- en beenwerk, ritme en het ruimtelijke bewustzijn. Kortom, een beweeglijke les vol uitdaging en dansplezier.
Dinsdag / 19:00 - 20:15 / beginners / Studio DP20 / inschrijven
Dinsdag / 20:15 - 21:30 / half gevorderd / Studio MDP20 / inschrijven

 

Modern van Marlieke

Marlieke Burghouts studeerde in 2009 af aan de Academie voor de theater en dans (voorheen Theaterschool), AHK. Na haar afstuderen heeft ze gedanst, getraind, lesgegeven en voorstellingen gemaakt in NYC. In 2014 studeerde ze af van de M.A. Choreography van Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. Sindsdien werkt ze als choreograaf en docent in Nederland. In haar lessen word je uitgedaagd op je eigen manier te bewegen, te zoeken naar je eigen alignement en expressief te zijn met je lichaam. Naast het lesgeven heeft maakt Marlieke voorstellingen met een grote variëteit aan mensen onder de culturele stichting Bodies in Action.

Modern
In deze les maak je kennis met moderne dans. De les is bedoeld voor beginnende dansers, maar ook voor dansers die nooit eerder modern dansten. We gaan in op het gebruik van een bewuste en vrije lichaamshouding en je leert spelen met de zwaartekracht. Je leert omgaan met kracht, ontspanning, ruimte maken en het gebruik van adem als ondersteuning van je bewegingen. Het is een introductie in de basistechnieken van modern, zodat je daarna door kunt stromen in een specifieke moderne danstechniek. Verwacht een dansante en dynamische les met diepgang!
Maandag / 17:45 - 19:00 / beginners / Studio DP19 / inschrijven

Productiegroep moderne theaterdans
Dans is een podiumkunst, dus in de cursus ‘productiegroep moderne theaterdans’ ga je zelf creëren en performen! Je bereidt je voor op performances en maakt een productie. Deze cursus is bedoeld voor (ver)gevorderde dansers, die hun creatieve talenten verder willen ontplooien en hun eigenheid als danser willen ontwikkelen en tonen. Je zal werken met dansmateriaal van Lenna, maar er zal zeker ook gevraagd worden er je eigen invulling aan te geven. Daarnaast zal je werken aan je performance skills. Samen met je groepsgenoten ga je op reis om een mooie productie te maken!
Maandag / 19:30 - 21:00 / gevorderd / Studio DP19 / inschrijven 

Modern Europees
De cursus is een ware mengeling van stijlen waardoor verschillende bewegingskwaliteiten en benaderingen van beweging en het lichaam aan bod komen. Dit creëert een dansles waarin het hele lichaam verbonden en groot gaat bewegen. Lange en uitgerekte bewegingen, spiralen, release bewegingen en vloerwerk komen aan bod.
Woensdag / 18:30 - 19:45 / ver gevorderd-prof / Studio MGR / inschrijven
Woensdag / 19:45 - 21:00 / gevorderd / Studio MGR / inschrijven
Woensdag / 21:00 - 22:15 / half gevorderd / Studio MGR / inschrijven

 

Vloerwerk van Laisvie

Laisvie Andrea Ochoa is a Colombian-Lithuanian choreographer, inclusive dance expert and video artist. Currently, her main creative exploration is multimedia performance, involving live video projection and telematic technologies, while maintaining the values she developed in her inclusive dance practice.

Floorwork
The floor is our main dance partner, so why not to engage in a magnificent kiss with it? Your body as a boneless tongue finding a continuous flow. Your body doing playful bites to add a bit of spice. Your body smiling and receiving a tender caress. This class is based on techniques such as Flying Low and Piso Movil (Mobile Floor developed by Colombian company Cortocinesis) and it is about letting go, pushing, giving in, pulling, sliding, rolling, circulating and flowing.
Woensdag / 20:00 - 21:15 / alle niveaus / Studio DP20 / inschrijven

 

Modern van Jacqueline

Jacqueline Back After graduating from London Studio Centre on the Leverhulme scholarship, Jacqueline was touring the UK as a soloist dancer with Vienna Festival Ballet, performing roles such as Cygnets (Swan Lake), Cat (Cinderella), Emerald Fairy (Sleeping Beauty) and Mirlitons (Nutcracker). She moved to the Netherlands in pursuit of adventure and to expand her vocabulary in modern/contemporary ballet - she has since performed in projects such as ‘Reclaiming the Goddess’ (Project Zahira) and ‘Inner Voyage’ (Ballet Bernasconi) throughout the Netherlands and Budapest.

Modern
A combination of body release and conditioning, technique and feel good routines. This class invites you to explore your body and encourage the growth of your own natural movement.
Woensdag / 21:00 - 22:15 / gevorderd / Studio DP19 / inschrijven

Pilates - Floor - Barre
This class is designed to welcome you back home into your bodies - based on Boris Knaiseff floor barre technique and pure body conditioning - this class is for building strength to support the body and further facilitate technique. Combining breath to movement, this class will encourage a flow that will positively translate into ballet classes or general day to day life.
Donderdag / 17:30 - 18:30 / alle niveaus / Studio DP19 / inschrijven

 

Modern jazz van Kiki

Kiki Boot aan Codarts Rotterdam, waar ze zich toelegde op jazz. Ook ging ze naar New York om een docententraining te doen bij Lynn Simonson en volgde ze in Parijs en Perpignan lessen in Mattox en Afro-jazz. Kiki benadert jazz zowel technisch als vrij; improvisatie vormt daarbij een onmisbaar element. In haar lessen zijn de muzikaliteit en de dynamische kwaliteiten van de cursist en de interactie tussen de dansers leidend. Kiki is zelf actief als danser bij Sally Dansgezelschap Maastricht. Daarnaast geeft ze jazz op dansscholen, vooropleidingen en hbo’s (Codarts & Fontys). Ook verzorgt ze lessenreeksen, workshops en projecten namens het Nederlands danstheater, Sally Dansgezelschap Maastricht en Jens van Daele Burning Bridges.

Modern jazz
Een technische les met een vleugje improvisatie. We dansen dynamisch en muzikaal. Heb je zin in een wervelende energie en een flinke dosis groove? Meld je dan aan!
Dinsdag 19:45 - 21:00 / Beginners / Studio MGR / inschrijven
Dinsdag 21:00 - 22:15 / Half gevorderd / Studio MGR / inschrijven

 

Modern van Rosanne

Rosanne Bakker studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Bachelor Dance in Education. Sindsdien is ze werkzaam als uitvoerend danseres bij Danstheater AYA, DOX en Alida Dors en geeft ze les aan volwassenen en kinderen. Dans is voor haar spelen met dynamiek, energie, contrast, muzikaliteit en uitdaging. Bij Rosanne kan je terecht voor: contemporary, modern, fysiek theater en urban. De passie en het plezier in dans zie je terug in haar lessen: een goede opbouw in warming up en techniek en altijd een dynamische choreografie op verschillende soorten muziek. Naast dansdocent is Rosanne ook werkzaam als sport en lifestyle coach en gaat ze graag op reis naar verre landen en andere culturen.

Modern - Les vervallen
In deze cursus word je uitgedaagd groot te bewegen en de ruimte durven te gebruiken. Verleng, release, drop, adem, speel met zwaartekracht en vang je balans! Een les met een goede opbouw van verschillende oefeningen uit diverse moderne danstechnieken en afsluitend een stuk choreografie met veel energie en nuances. De choreografie gebruiken we om te spelen met compositie, tijd, ruimte en improvisatie. Deze les is een mooie combinatie van uitdaging, ontwikkeling en vrijheid.
Vrijdag / 20:00 - 21:15 / half gevorderd / Studio DP20 / inschrijven

Fusion - mix van stijlen
Fusion is de ultieme cursus om met verschillende dansstijlen kennis te maken of als je gewoon niet kunt kiezen tussen de verschillende dansstijlen. In blokken van 10 lessen maak je kennis met jazz, modern, urban en 6 lessen urban contemporary. In iedere reeks leer je wat de bepaalde stijl zo kenmerkend maakt. Zowel in muziek, beweging als dansbeleving zul je iedere 10 lessen steeds verrast worden. Let’s dance!!
Vrijdag / 18:45 - 20:00 / beginners / Studio DP20 / inschrijven

 

Modern van Michael

Michael Lubbers studeerde in 2018 af van The Alvin Ailey School in New York City waar hij 3 jaar heeft gestudeerd als scholarship student. De passie die Michael heeft voor de Horton techniek is ontstaan door het uitvoeren van Alvin Ailey’s choreografieën. In deze techniek werk je aan creëren van lange lijnen in je ruggengraat en hamstrings door middel van kracht & flexibiliteit oefeningen. Door het uitvoeren van de Horton techniek wordt je lichaam snel opgewarmd. In zijn vrije tijd is Michael actief in de LGBTQ Underground Ball Culture waar hij meedoet aan competities in Europa en de Verenigde Staten als “Michael Milan”.

Modern jazz, Horton
Bij deze techniek werk je aan creëren van lange lijnen in je ruggengraat en hamstrings door middel van kracht & flexibiliteit oefeningen.
Vrijdag / 19:00 - 20:15 / half gevorderd - gevorderd / Studio MGR / inschrijven

 

Modern van Juultje

Juultje Kraanen studeerde aan de Fontys Academie voor Danseducatie en behaalde in 2014 haar diploma. Sindsdien zet ze haar brede dansachtergrond in en doceert ze verschillende stijlen dans aan uiteenlopende doelgroepen. Bijzonder veel affiniteit heeft ze met moderne dans waardoor ze zich bij Danscentrum Utrecht erg op haar plek voelt. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en maakte onlangs nog onderdeel uit van haar laatste voorstelling DOGMAI.

Modern Europees
In de les Modern Europees beginners maak je kennis met een beweegtaal die je uitdaagt om je eigen grenzen te verkennen. Je wordt gestimuleerd om groot en diep te bewegen en maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden van je lichaam en de ruimte om je heen. Om daarin te groeien, werken we in de lessen aan het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, het (durven) toegeven aan de zwaartekracht en het bewust toepassen van de ademhaling. In de beginnersles bouwen we eerst aan een basis waarna we van daaruit stapje voor stapje verder werken. Er is aandacht voor het persoonlijke proces van jou als leerling en toegankelijkheid en dansplezier staan voorop.
Donderdag / 18:30 - 19:45 / beginners-half gevorderd / Studio MGR / inschrijven
Donderdag / 21:00 - 22:15 / beginners / Studio MGR / inschrijven LES VOL
Zondag / 10:00 - 11:15 / beginners / Studio MGR / inschrijven

In de half gevorderde les modern Europees worden coordinaties complexer en ligt het tempo hoger dan in de beginners les. Daarnaast word je op danstechnisch vlak meer uitgedaagd. Ook in deze les werken we aan belangrijke thema's die kenmerkend zijn voor de Modern-Europese stijl; je wordt je bewuster van de richtingen in het lichaam en hoe je deze kunt gebruiken voor het aanzetten van draaien, sprongen en zwaaibewegingen. Ook leer je efficient gebruik maken van het momentum waarbij je de energie van de ene beweging doorzet in de volgende en je meer ontspanning en flow vindt tijdens het dansen. In de lessen wordt een link gelegd tussen de technische oefeningen en de choreografie zodat er een samenhang is tussen de leselementen en de techniek kan bijdragen aan jouw dansbeleving en dansplezier.
Donderdag / 19:45 - 21:00 / half gevorderd / Studio MGR / inschrijven LES VOL

Modern jazz
In de les modern-jazz combineren we de flow van de moderne dans met de funk en de pit van de jazz. Er wordt in de les gewerkt aan verschillende danstechnische elementen die uiteindelijk samenkomen in een expressieve choreografie. Groove is in the heart!
Zondag 11:15 - 12:30 / gevorderd / Studio MGR / inschrijven

 

Modern van Lenna

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, dansmaker en docent werkzaam in het veld. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Lenna is medeoprichter van Danstheater Rúm. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst. Ze werkt voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie, Danstheater VOS, DansBlok en natuurlijk Danscentrum Utrecht. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch).

Modern
In deze les maak je kennis met moderne dans. De les is bedoeld voor beginnende dansers, maar ook voor dansers die nooit eerder modern dansten. We gaan in op het gebruik van een bewuste en vrije lichaamshouding en je leert spelen met de zwaartekracht. Je leert omgaan met kracht, ontspanning, ruimte maken en het gebruik van adem als ondersteuning van je bewegingen. Het is een introductie in de basistechnieken van modern, zodat je daarna door kunt stromen in een specifieke moderne danstechniek. Verwacht een dansante en dynamische les met diepgang!
Maandag / 10:30 - 11:45 / beginners / Studio MGR / inschrijven

Modern danstraining - Les vervallen
In deze les werken we met een voortdurend veranderende dynamische balans. We spelen met het gewicht van lichaamsdelen in de ruimte. We vallen en releasen en je krijgt instrumenten aangereikt waarmee je jezelf als danser steeds bewuster en vrijer kunt aansturen. Verwacht een intense maar speelse les, waarin je lekker kunt trainen en gaan!
Maandag / 18:30 - 20:00 / ver gevorderd-prof / Studio DP19 / inschrijven 

 

Modern van Stacey

Stacey Huijbers studeerde af de Utrechtse dansacademie en de Bacheloropleiding docent dans ArtEZ. Hierna is ze meteen aan de slag gegaan als danser, docent en choreograaf. In haar lessen vindt ze het belangrijk dat je helemaal opgaat in de muziek. Jouw lijf is een vertaling van de muziek. Stacey maakt gebruikt van explosieve grote bewegingen, die het uiterste in jezelf naar boven halen. Elke les is weer een feestje, waarbij je alle zweetdruppeltjes voorbij ziet komen. Stacey danste o.a. bij DOX en de moderne groep Dance Connects Company. Verder is ze werkzaam op een andere dansschool, waar ze voornamelijk lessen ‘modern’ geeft.

Modern 
Bij moderne dans dient het lichaam als expressie en uitdrukkingsmiddel. Je leert hier te dansen vanuit je gevoel. In deze stijl zijn geaardheid, souplesse en kracht erg belangrijk.
Dinsdag 17:00 - 18:15 / 12-16 jr / half gevorderd / Studio DP19 / inschrijven

Modern Jazz
De technieken van jazz en modern worden in deze les gecombineerd. Naast de organische bewegingen van modern wordt er ook gebruik gemaakt van strakkere ritmische bewegingen uit de jazz stijl. Je werkt aan je kracht, lenigheid en expressie.
Dinsdag 20:30 - 21:45 / 18+ / half gevorderd / Studio DP19 / inschrijven

Afro contemporary
Afro contemporary een dansstijl waarbij je gebruik maakt van moderne technieken op ritmische muziek. Deze les zorgt ervoor dat je gaat zweten en je conditie binnen no time vooruitgaat. De dans is kenmerkend door zijn snelle, aardse bewegingen, vanuit de moderne techniek. In de beginners les leer je de ademhaling, techniek en explosieve kracht van het Afro-dansen te combineren met de flow van de moderne danstechnieken.
Dinsdag / 18:15 - 19:15 / beginners / Studio DP19 / inschrijven