Ouderen

Dansconditie voor ouderen 55+ van Trudy
donderdag 11:00 - 12:00 / Studio Domplein zaal 0.19 / inschrijven

Trudy van Velsen studeerde in 2009 af aan de Fontys Dansacademie, met als specialisatie Docent Dans in Modern en Jazz. Zij volgde diverse verdiepende workshops in New York en Londen, en werd bij haar afstuderen genomineerd voor de Jacques de Leeuw Jong Toptalent Prijs.In Trudy’s lessen wordt er gewerkt aan een technische basis, flow en ruimtelijkheid. Ook dansplezier, dansbeleving en bewegingskwaliteit nemen een belangrijke plaats in. Naast het lesgeven ontwikkelt Tudy educatieve programma's voor het basis- en voortgezet onderwijs en besteed ze veel tijd aan haar grote liefde: dans- en theatervoorstellingen maken met bijzondere doelgroepen, zoals verstandelijk beperkten.

In deze dansles staat dansplezier en lekker swingen voorop. Je werkt op een ontspannen manier aan een mix van verschillende dansstijlen. Je oefent afzonderlijke lichaamsdelen (isolaties), verbetert je flexibiliteit en ontwikkelt je  ‘dansflow’ (vloeiend bewegen). Dit alles op de fijnste muziek, van smooth jazz tot de oude discoklassiekers! De les wordt afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie of thee. Vind je het leuk om lekker te bewegen en iets nieuws te leren. Ervaring is niet nodig, alleen enthousiasme!

 

Dans voor 60+ van Lenna
maandag 12:00 - 13:00 / Studio Monseigneur / inschrijven LES VERVALLEN

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, dansmaker en docent werkzaam in het veld. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Lenna is medeoprichter van Danstheater Rúm. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst. Ze werkt voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie, Danstheater VOS, DansBlok en natuurlijk Danscentrum Utrecht. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch).

Dans voor 60+
In deze les breng je je lichaam op allerlei manieren in beweging. Door aanstekelijke, energieke en muzikale danscombinaties zul je je lichaam opwarmen, losmaken en trainen. Lenna geeft in deze les veel aandacht aan een bewust en veilig gebruik van het lichaam. Daarbij gebruikt ze haar kennis van het menselijk lichaam en haar persoonlijke ervaringen met de alexandertechniek, blessurepreventie en herstel na ziekte. Lekker dansen met aandacht voor het lichaam!