Pilates

Pilates van Petra

Petra van Nieuwburg kwam in 2008 in aanraking met Pilates. Ze raakte gefascineerd door de ontdekking dat deze manier van bewegen positieve veranderingen teweeg kan brengen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Bij Art of Movement in Hilversum volgde ze de opleiding tot Pilatestrainer voor basic en intermediate mat en de reformer en cadillac. Daarnaast verdiepte ze zich in zwangerschapspilates, bindweefsel, de psoas, scoliose, schouder- en rugproblematiek, yoga.

In haar lessen probeert Petra die omstandigheden te creëren, waardoor de cursist verbindingen in zichzelf kan maken en van binnenuit kan werken met wat op dat moment fysiek mogelijk is. Zo kan je het heilzame en versterkende effect van de Pilates manier van bewegen ervaren.
Dinsdag / 09:00 - 10:00 / beginners / Studio MGR / inschrijven
Dinsdag / 10:00 - 11:00 / half gevorderd / Studio MGR / inschrijven

 

Pilates - floor - barre van Jacqueline

This class is designed to welcome you back home into your bodies - based on Boris Knaiseff floor barre technique and pure body conditioning - this class is for building strength to support the body and further facilitate technique. Combining breath to movement, this class will encourage a flow that will positively translate into ballet classes or general day to day life.
Dinsdag / 16:30 - 17:15 / alle niveaus / 18+ / Studio DP19 / inschrijven

 

Pilates van Linda (les vervallen)

Linda van Biljouw heeft HBO docent dans aan Artez gestudeerd. Op deze dansacademie is zij ook begonnen met pilates. Linda vindt het mooi dat letterlijk elke persoon met zijn eigen lijf, klachten en ervaringen deze training kan doen. Het is een verademing voor het lichaam. Heel veel mensen kunnen er baat bij kunnen. Ook werkt Linda als dansdocent en CKV docent op scholen en geeft o.a. modern/jazz.

In mijn Pilates lessen leg ik de focus op het combineren van flexibiliteit, kracht en controle. In deze les kun je met elk niveau terecht door het aanbod van meerdere opties en variaties. Voel je vrij om mee te komen doen! Ter ondersteuning wordt muziek gebruikt.
Vrijdag / 11:30 - 12:30 / alle niveaus / Studio DP19 / inschrijven 

 

Pilates Essentials van Anne Marie (deze cursus start na de lockdown Q1 2021)

Anne Marie Verhoeven werkte vijftien jaar als docent dansante vorming in het basisonderwijs in opdracht van provinciale kunstencentra. Ze is opgeleid in Laban Movement en werkt het liefst vanuit ieders eigen beweging middels improvisatie & compositie. Kort geleden rondde ze de opleiding tot Pilates docent af bij de Pilates Company om volwassenen te helpen meer kracht, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn op te bouwen.

In de cursus Pilates Essentials leer je de basisprincipes van deze bewegingsmethode toe te passen, die je helpen bij het correct uitvoeren van de oefeningen. Welke spieren je moet aanspannen en welke juist niet. Hoe werkt het met je ademhaling? Hoe kun je in het dagelijks leven bewuster omgaan met je lichaamshouding om klachten te voorkomen? Door regelmatig te oefenen bouw je kracht op en word je wervelkolom flexibeler. Zo kun je rugklachten en ander ongemak voorkomen. Bovendien geeft Pilates plezier en ontspanning om met aandacht bij jouw unieke lichaam te zijn!

Beoefenen van Pilates vormt een goede ondersteuning bij tal van sporten en dagelijks bewegen. Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Neem zelf een oefenmat en handdoek mee!

Zaterdag / 11:00 - 12:00 / beginners / Studio Cultuurcampus / inschrijven