Dans creëren & presenteren

Productiegroep met Marlieke

Marlieke Burghouts studeerde in 2009 af aan de Academie voor de theater en dans (voorheen Theaterschool), AHK. Na haar afstuderen heeft ze gedanst, getraind, lesgegeven en voorstellingen gemaakt in NYC. In 2014 studeerde ze af van de M.A. Choreography van Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. Sindsdien werkt ze als choreograaf en docent in Nederland. In haar lessen word je uitgedaagd op je eigen manier te bewegen, te zoeken naar je eigen alignement en expressief te zijn met je lichaam. Naast het lesgeven heeft maakt Marlieke voorstellingen met een grote variëteit aan mensen onder de culturele stichting Bodies in Action.

Productiegroep moderne theaterdans
Dans is een podiumkunst, dus in de cursus ‘productiegroep moderne theaterdans’ ga je zelf creëren en performen! Je bereidt je voor op performances en maakt een productie. Deze cursus is bedoeld voor (ver)gevorderde dansers, die hun creatieve talenten verder willen ontplooien en hun eigenheid als danser willen ontwikkelen en tonen. Je zal werken met dansmateriaal van Lenna, maar er zal zeker ook gevraagd worden er je eigen invulling aan te geven. Daarnaast zal je werken aan je performance skills. Samen met je groepsgenoten ga je op reis om een mooie productie te maken!
Maandag 19:30 - 21:00 / gevorderd / Studio DP19 / inschrijven 

 

Choreography & new media with Laisvie

Laisvie Andrea Ochoa is a Colombian-Lithuanian choreographer, inclusive dance expert and video artist. Currently, her main creative exploration is multimedia performance, involving live video projection and telematic technologies, while maintaining the values she developed in her inclusive dance practice.

This is an ongoing creative laboratory to experiment and play with new media and dance. This space is open not only to dance practitioners, but also to filmmakers, video artists, sound artists, and everthing in between. We will follow a collective creation methodology based on prototyping cycles to develop ideas and try them out. Different collaborations will be encouraged. Come and bring your gadgets (if you have) and desire to innovate!
Woensdag 18:45 - 20:00 / 16+ / minimaal half gevorderd / Studio DP20 / inschrijven 

 

Dance on stage met Juultje

Juultje Kraanen studeerde aan de Fontys Academie voor Danseducatie en behaalde in 2014 haar diploma. Sindsdien zet ze haar brede dansachtergrond in en doceert ze verschillende stijlen dans aan uiteenlopende doelgroepen. Bijzonder veel affiniteit heeft ze met moderne dans waardoor ze zich bij Danscentrum Utrecht erg op haar plek voelt. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en maakte onlangs nog onderdeel uit van haar laatste voorstelling DOGMAI.

Dance On Stage / minimaal half gevorderd
Als je graag op een podium staat, is deze les zeker iets voor jou! Samen werken we toe naar choreografieen voor voorstellingen en gelegenheidsoptredens. Daarbij word je ook uitgedaagd om zelf mee te denken en materiaal te maken. Naast het creëren van dansmateriaal werk je in de lessen ook aan je techniek en je podiumpresentatie. De les begint met een technische warming-up, waarna er gewerkt wordt aan één of meerdere choreografieen. Naarmate een optreden dichterbij komt, wordt hier meer aandacht aan besteed. Om ervoor te zorgen dat je danstechniek op peil blijft, is het daarom raadzaam om naast deze les nog een andere dansles te volgen. Ook vraagt deze les enig commitment van jou als leerling. Je aanwezigheid is erg belangrijk voor het proces van de groep.
12 - 16 jaar / donderdag 17:00 - 18:15 / Studio MGR / inschrijven 

 

Dance on stage met Caty 

Caty Wijmans studeerde in 2009 af aan de Uitvoerend dansopleiding bij Fontys Hogescholen in Tilburg, richting Jazz/Urban. Sindsdien is ze werkzaam als uitvoerend danseres, choreograaf en docent. Dans betekent voor haar een manier om je gevoel te uiten, om jezelf te kunnen zijn of juist iemand anders te kunnen spelen. In Caty’s lessen gaat het niet alleen over de techniek, maar vooral ook over de flow, de energie en de zeggingskracht die je gebruikt in het dansen. Naast haar lessen bij DCU maakt ze ook veel choreografieën voor musicalproducties, geeft ze workshops op scholen en danst ze zelf nog in een educatief duet over Dag vs. Nacht voor basisschoolleerlingen.

Dance on Stage / minimaal half gevorderd
Bij de lessen van Dance On Stage werken we van september tot maart/april toe naar een eigen dansvoorstelling. Er komen allerlei stijlen aan bod: hiphop, jazz, street, hiphop enz. Van al deze stijlen leer je de techniekdie je nodig hebt om de stijl goed uit te kunnen voeren. Maar de focus ligt voornamelijk op het presenteren van de choreografieën en de zeggingskracht die je nodig hebt om het verhaal te kunnen vertellen. We werken ook aan je zelfvertrouwen en het ontwikkelen van ‘eigenaarschap’ om zo de voorstelling helemaal eigen te maken.
12 - 16 jr / donderdag 17:00 - 18:30 / Studio DP19 / inschrijven
16 - 25 jr / donderdag 18:30 - 20:00 / Studio DP19 / inschrijven