Lessen op vergevorderd en professioneel niveau

Moderne danstraining van Lenna
Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, dansmaker en docent werkzaam in het veld. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Lenna is medeoprichter van Danstheater Rúm. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst. Ze werkt voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie, Danstheater VOS, DansBlok en natuurlijk Danscentrum Utrecht. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch).

Moderne danstraining
In deze les werken we met een voortdurend veranderende dynamische balans. We spelen met het gewicht van lichaamsdelen in de ruimte. We vallen en releasen en je krijgt instrumenten aangereikt waarmee je jezelf als danser steeds bewuster en vrijer kunt aansturen. Verwacht een intense maar speelse les, waarin je lekker kunt trainen en gaan!
Maandag / 18:30 - 20:00 / ver gevorderd-prof / Studio DP19 / inschrijven

 

Klassiek ballet van Alfredo 
Alfredo Fernandez werkte 20 jaar als balletdanser bij Het Nationale Ballet.Tegen het einde van zijn ballet-carrière, gedreven door zijn fascinatie voor dans, de menselijke natuur en welzijn, begon hij het bestuderen van hedendaagse dans, improvisatie, bewegingsonderzoek, Pilates en Somatische Bewegingscoaching. Dit laatste vormt het fundamenteel begrip voor al zijn werk: belichaamd bewustzijn.

Vergevorderd - prof 
This class is for people with a lot experience of classical ballet.
Dinsdag 14:15 - 15:45 / ver gevorderd-prof / Studio MGR / inschrijven 

Modern Europees van Marlieke
Marlieke Burghouts studeerde in 2009 af aan de Academie voor de theater en dans (voorheen Theaterschool), AHK. Na haar afstuderen heeft ze gedanst, getraind, lesgegeven en voorstellingen gemaakt in NYC. In 2014 studeerde ze af van de M.A. Choreography van Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. Sindsdien werkt ze als choreograaf en docent in Nederland. In haar lessen word je uitgedaagd op je eigen manier te bewegen, te zoeken naar je eigen alignement en expressief te zijn met je lichaam. Naast het lesgeven heeft maakt Marlieke voorstellingen met een grote variëteit aan mensen onder de culturele stichting Bodies in Action.

Modern Europees
De cursus is een ware mengeling van stijlen waardoor verschillende bewegingskwaliteiten en benaderingen van beweging en het lichaam aan bod komen. Dit creëert een dansles waarin het hele lichaam verbonden en groot gaat bewegen. Lange en uitgerekte bewegingen, spiralen, release bewegingen en vloerwerk komen aan bod.
Woensdag / 18:30 - 19:45 / ver gevorderd-prof / Studio MGR / inschrijven

Klassiek ballet van Nicolas
Nicolas Rapaic is a former soloist of Het Nationale Ballet where he danced for 16 years. During there intense years, he had the chance to work with many different choreographers and discover versatile style of movements. As he finished his dance career, he concentrated into various training courses such as the Vaganova method, the Pilates technique and the Feldenkrais technique. The last years, he has been teaching at Amsterdam Dance Center, Danshuis Haarlem, Codarts, Theater de Stilte and Danscentrum Utrecht. He also kept performing regularly with het Nationale Ballet. Since January 2020, he is also teaching at the Royal Conservatory in Den Haag.

Vergevorderd / professioneel
In this class, Nicolas tries to share his interest for the wide possibilities of the ballet technique together with a sense of harmony, esthetic and pleasure. This class is for people with a lot experience of classical ballet.
Woensdag / 17:00 - 18:15 / ver gevorderd - prof / Studio MGR /  inschrijven