Selectie - oriëntatie

Selectieklas van Hanna

Hanna van der Gaag is afgestudeerd aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts in 2013. Al snel ging ze lesgeven en ervaarde zij hoe fantastisch het is om je passie te mogen delen. Zo ontwikkelde zij zich naar een ervaren dansdocent in alle leeftijden. Ze vind persoonlijk contact erg belangrijk in haar lessen en wil juist dat gene leren wat je nog niet kan! Naast dat je haar kunt vinden in de danszaal of op podia en festivals, zal je haar ook treffen in het water. Regelmatig treedt ze op als zeemeermin, bij bijvoorbeeld kinderfeestjes.

Selectieklas 8-12 jaar
In deze cursus werken we aan talentontwikkeling van de jonge danser. Je krijgt een solide ballet- en jazz techniek om soepeler en sterker te worden. Je leert de mogelijkheden van je eigen lichaam kennen. Ook creëren en presenteren komen aan bod. Hoe kan je je emoties en gedachten, je eigen verhaal via dans overbrengen? Door middel van choreografieën leer je je lichaam als dansinstrument kennen.
Maandag / 16:45 - 18:00 / minimaal half gevorderd / Studio MGR / inschrijven

 

Selectieklas van Stephanie 

Stephanie Bonnet ontdekte tijdens haar dansopleiding aan het ROC Rijnijssel haar passie voor lesgeven, didactiek en het menselijk lichaam.Na het behalen van haar diploma ging ze vervolgens de opleiding ‘Docent Dans’ aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam volgen. In 2019 studeerde zij af en inmiddels werkt ze fulltime als danser, docent en dansmaker. Stephanie is ‘allround’ opgeleid en heeft haar eigen stijl ontwikkeld, die het dichtst bij urban contemporary ligt. Ze werkt al jaren met diverse doelgroepen en zet dans in als fysiek-, maar ook als sociaal-emotioneel communicatiemiddel. In haar lessen gaat het om jouw creativiteit en lichamelijke mogelijkheden. Er wordt veel aandacht besteed aan de groepsdynamiek om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waar je vrij voelen prioriteit heeft.

Selectieklas 11 - 16 jaar
De ontwikkeling van het danstalent van de jonge puber staat centraal. Verschillende stijlen komen aan bod. We werken aan een solide techniek, een sterk en soepel lichaam en gaan van leren, via creëren naar presenteren. Je ontwikkelt je creativiteit. Je gaat je lichaam van top tot teen kennen en leert je dansend uit te drukken, solo en samen.
Woensdag / 17:15 - 18:30 / minimaal half gevorderd / Studio DP20 / inschrijven

 

Het danstraject: Danser willen worden
Droom je ervan om professioneel danser te worden? Wat komt daar allemaal bij kijken?

Voor gedreven tieners hebben we "Het Danstraject" waarin zij kennismaken met dans als kunst en als mogelijk beroep. Ze krijgen een sterke technische basis gebaseerd op de klassieke danstechnieken. Ze gaan aan de slag met choreograferen, improvisatie en presenteren. Ze leren trainingsschema’s voor zichzelf opstellen waar ze zich aan moeten houden. Ze maken kennis met de verschillende dansopleidingen in Nederland en het buitenland. Ze ontdekken of ze professioneel danser willen worden. Deze lessen bestaan uit blokken van één of twee maanden gegeven door onze specialisten in een uitgekiend traject. Op zondag krijgen ze twee keer 1,5 uur les van verschillende docenten. Door de week zijn ze verplicht nog één cursus te volgen naar eigen keuze; al dan niet bij DCU.
Zondag / 13:00 - 16:00 / 12-18 jaar / minimaal half gevorderd / Studio MGR / inschrijven