Tienerlessen

Tienerlessen van Stacey 

Stacey Huijbers studeerde af de Utrechtse dansacademie en de Bacheloropleiding docent dans ArtEZ. Hierna is ze meteen aan de slag gegaan als danser, docent en choreograaf. In haar lessen vindt ze het belangrijk dat je helemaal opgaat in de muziek. Jouw lijf is een vertaling van de muziek. Stacey maakt gebruikt van explosieve grote bewegingen, die het uiterste in jezelf naar boven halen. Elke les is weer een feestje, waarbij je alle zweetdruppeltjes voorbij ziet komen. Stacey danste o.a. bij DOX en de moderne groep Dance Connects Company. Verder is ze werkzaam op een andere dansschool, waar ze voornamelijk lessen ‘modern’ geeft.

Modern
Bij moderne dans dient het lichaam als expressie en uitdrukkingsmiddel. Je leert hier te dansen vanuit je gevoel. In deze stijl zijn geaardheid, souplesse en kracht erg belangrijk.
10 - 12 jaar / dinsdag 16:00 - 17:00 / half gevorderd / Studio DP19 / inschrijven
12 - 16 jaar / dinsdag 17:00 - 18:15 / half gevorderd / Studio DP19 / inschrijven

 

Tienerlessen van Juultje

Juultje Kraanen studeerde aan de Fontys Academie voor Danseducatie en behaalde in 2014 haar diploma. Sindsdien zet ze haar brede dansachtergrond in en doceert ze verschillende stijlen dans aan uiteenlopende doelgroepen. Bijzonder veel affiniteit heeft ze met moderne dans waardoor ze zich bij Danscentrum Utrecht erg op haar plek voelt. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en maakte onlangs nog onderdeel uit van haar laatste voorstelling DOGMAI.

Dance On Stage
Als je graag op een podium staat, is deze les zeker iets voor jou! Samen werken we toe naar choreografieen voor voorstellingen en gelegenheidsoptredens. Daarbij word je ook uitgedaagd om zelf mee te denken en materiaal te maken. Naast het creëren van dansmateriaal werk je in de lessen ook aan je techniek en je podiumpresentatie. De les begint met een technische warming-up, waarna er gewerkt wordt aan één of meerdere choreografieen. Naarmate een optreden dichterbij komt, wordt hier meer aandacht aan besteed. Om ervoor te zorgen dat je danstechniek op peil blijft, is het daarom raadzaam om naast deze les nog een andere dansles te volgen. Ook vraagt deze les enig commitment van jou als leerling. Je aanwezigheid is erg belangrijk voor het proces van de groep.
12 - 16 jaar / donderdag 17:00 - 18:15 / min. half gevorderd / Studio MGR / inschrijven 

Modern
In de kinderles modern leer je de beginselen van de moderne danstechniek. Je oefent bijvoorbeeld hoe je al dansend op verschillende manieren van, naar en over de grond kunt rollen en hoe je in beweging kunt spelen met de zwaartekracht. Daarnaast werk je ook aan algemene dansgerelateerde doelen; je krijgt inzicht in de ruimte, leert over de mogelijkheden van je eigen lichaam en je ontwikkelt gevoel voor muziek. In de les word je uitgedaagd om groot te bewegen en om vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen. Ook is er ruimte voor vrije expressie in de vorm van improvisatie-opdrachten.
10 - 12 jaar / donderdag 16:00 - 17:00 / beginners / Studio MGR / inschrijven 

Klassiek 
Het klassieke ballet vindt zijn wortels in de tijd van Lodewijk de 14de; de Zonnekoning. Aan het hof genoten de adellijken die goed konden dansen veel aanzien. Belangrijke kenmerken van de hofdansen waren elegante bewegingen en het gebruik van de 'en dehors-' oftewel 'uitdraaitechniek'. Deze techniek werd de basis van het klassieke ballet. In een balletles dans je dus een stukje geschiedenis! Tijdens iedere oefening werk je aan het correct gebruiken van de uitdraai vanuit de heupen en hoe je deze tijdens het dansen kunt behouden. In het begin is het hard werken om deze techniek onder de knie te krijgen, maar de aanhouder wint en de beloning is groot: walsen, pirouetten en grote sprongen door de studio vormen het hoogtepunt van de balletles.
12 - 16 jaar / donderdag 18:30 - 19:45 / beginners / Studio MGR / inschrijven 

 

Tienerlessen van Caty 

Caty Wijmans studeerde in 2009 af aan de Uitvoerend dansopleiding bij Fontys Hogescholen in Tilburg, richting Jazz/Urban. Sindsdien is ze werkzaam als uitvoerend danseres, choreograaf en docent. Dans betekent voor haar een manier om je gevoel te uiten, om jezelf te kunnen zijn of juist iemand anders te kunnen spelen. In Caty’s lessen gaat het niet alleen over de techniek, maar vooral ook over de flow, de energie en de zeggingskracht die je gebruikt in het dansen. Naast haar lessen bij DCU maakt ze ook veel choreografieën voor musicalproducties, geeft ze workshops op scholen en danst ze zelf nog in een educatief duet over Dag vs. Nacht voor basisschoolleerlingen.

Hiphop/streetdance
In deze les leer je verschillende urban technieken en maak je kennis met verschillende stijlen binnen de urban scene. Je ontwikkelt je flow, energie, kracht en dynamiek op een manier die typerend is voor de hiphop stijl. Er is veel aandacht voor hoe je je presenteert, doordat we onze choreografieën een aantal keer in het jaar opvoeren. Ben je op zoek naar een gezellige les, waarbij je ook nog hard wil werken? Dan is deze les wat voor jou! Danservaring is geen vereiste.
10-12 jaar / donderdag 16:00 - 17:00 / beginners / Studio DP19 / inschrijven  

Dance on Stage
Bij de lessen van Dance On Stage werken we van september tot maart/april toe naar een eigen dansvoorstelling. Er komen allerlei stijlen aan bod: hiphop, jazz, street, hiphop enz. Van al deze stijlen leer je de techniek die je nodig hebt om de stijl goed uit te kunnen voeren. Maar de focus ligt voornamelijk op het presenteren van de choreografieën en de zeggingskracht die je nodig hebt om het verhaal te kunnen vertellen. We werken ook aan je zelfvertrouwen en het ontwikkelen van ‘eigenaarschap’ om zo de voorstelling helemaal eigen te maken.
12 - 16 jaar / donderdag 17:00 - 18:30 / min. half gevorderd / Studio DP19 / inschrijven
16 - 25 jaar / donderdag 18:30 - 20:00 / min. half gevorderd / Studio DP19 / inschrijven 

 

Tienerlessen van Rosanne

Rosanne Bakker studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Bachelor Dance in Education. Sindsdien is ze werkzaam als uitvoerend danseres bij Danstheater AYA, DOX en Alida Dors en geeft ze les aan volwassenen en kinderen. Dans is voor haar spelen met dynamiek, energie, contrast, muzikaliteit en uitdaging. Bij Rosanne kan je terecht voor: contemporary, modern, fysiek theater en urban. De passie en het plezier in dans zie je terug in haar lessen: een goede opbouw in warming up en techniek en altijd een dynamische choreografie op verschillende soorten muziek. Naast dansdocent is Rosanne ook werkzaam als sport en lifestyle coach en gaat ze graag op reis naar verre landen en andere culturen.

Hiphop/Streetdance
In deze les leer je toffe, stoere moves. Ooit gehoord van een kick ball change, six step of slide? Hier leer je ze! Op coole beats en hits van nu ga je dansend het uur door. Je krijgt een goede warming up, leert verschillende passen, en je werkt aan een stuk dans waarmee je misschien ook wel gaat optreden! Ritmegevoel en een stukje danstechniek horen erbij maar dansplezier staat voorop!
10-12 jaar / 16:30 - 17:30 / alle niveaus / Studio DP19 / inschrijven

Urban Contemporary
Urban Mix is een les waarin verschillende stijlen ‘urban’ aan bod komen. Denk aan: vogue, house, hip hop en streetdance. Je leert strak en on the beat te bewegen. De les begint met een goede warming up en daarna werken we aan een choreografie waarin elementen uit de verschillende stijlen aan bod komen. Houd je van experimenteren en wil jij jouw urban stijl ontdekken? Dan is deze les iets voor jou!
vanaf 16 jaar / 17:30 - 18:45 / alle niveaus / Studio DP19 / inschrijven

 

Selectieklas van Stephanie
De ontwikkeling van het danstalent van de jonge puber staat centraal. Verschillende stijlen komen aan bod. We werken aan een solide techniek, een sterk en soepel lichaam en gaan van leren, via creëren naar presenteren. Je ontwikkelt je creativiteit. Je gaat je lichaam van top tot teen kennen en leert je dansend uit te drukken, solo en samen.
11-16 jaar / maandag 17:15 - 18:30 / Studio DP20 / inschrijven