Save the date: 22 april – Masterclass LeineRoebana

Danscentrum Utrecht krijgt wederom een bijzonder dansgezelschap op bezoek: dit keer LeineRoebana, voor een masterclass op zondag 22 april.

Kom jij ook?

In deze masterclass maken de deelnemers kennis met het specifieke en uitdagende bewegingsidioom van LeineRoebana. Na een opwarming zal er tijdens de masterclass o.a. materiaal uit verschillende choreografieën van het gezelschap worden aangeleerd. Door middel van improvisatie en bewegingsopdrachten en het aanleren van frases, maken de deelnemers op toegankelijke wijze kennis met het LeineRoebana bewegingsidioom en ervaren zij hoe het dansmateriaal tot stand komt.

De masterclass wordt gegeven door Andrea Leine of een van de vaste dansers van het gezelschap en is geschikt voor dansers met een half gevorderd tot semiprofessioneel niveau.

LeineRoebana, het moderne dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, neemt al jaren een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse en internationale dans. Zij ontwikkelden een uniek eigen dansidioom vanuit een nieuwe benadering van symmetrie, ritme en compositie. Centraal staat de zeggingskracht van het dansende lichaam. De LeineRoebana-dansers weten, met hun ongeëvenaarde fysieke beheersing, het publiek recht in het hart te raken.

Wil je meer informatie of wil je je alvast inschrijven? Klik dan hier.

Share this post