Tamara Roso

Hoe bijzonder is het om een korte introductie te schrijven als een eerste kennismaking, maar ook als een hernieuwde kennismaking met collega’s van vroeger!

Ruim twee jaar geleden heb ik als docent kennis mogen maken met DCU als een inspirerende organisatie met een sterk docententeam qua expertise en veelzijdigheid en zeer  enthousiaste, talentvolle en creatieve cursisten. De vraag om deel te nemen aan het bestuur kwam dan ook als een aangename verrassing. Een vraag die beantwoord is met een volmondig “ja”, waarbij ik graag mijn ervaring en expertise wil inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan DCU.

DCU volgt drie beleidslijnen: dans leren, dans creëren en dans presenteren. Deze drie gebieden vormen ook de rode draad in mijn carrière als docent, choreograaf, uitvoerend danser en extra pijler, artistiek coördinator. In vogelvlucht de diverse gebieden in dans die ik in de afgelopen jaren heb mogen ervaren, onderzoeken en ontwikkelen. Na voltooiing van het HBO dans Koninklijk Conservatorium Den Haag, ben ik als danseres en choreograaf verbonden geweest aan het Scapino Ballet Rotterdam. Als choreograaf heb ik voor academies, productiehuizen, dans, theater en operagezelschappen gewerkt. Momenteel ben ik verbonden als docent en artistiek coördinator van de vooropleiding dans Codarts Rotterdam.

Ik verheug me op een inspirerende samenwerking met het bestuur, de artistieke en zakelijke leiding en daarmee een mooie verbinding naar jullie allen!

Tamara Roso