Utrecht Rainbow Festival

Utrecht Ballroom scene geeft Vogue Workshops

Op zaterdag 10 oktober organiseert Utrecht Ballroom Scene in het kader van het Utrecht Rainbow Festival 2020 drie vogue workshops op DCU locatie Domplein 4.

Voguing is ontstaan vanuit de ballroom cultuur in Harlem, New York gedurende de jaren 60 tot 80 van de vorige eeuw. Ballroom is oorspronkelijk voortgekomen uit de Black en Latinx LHBT-gemeenschap om een veilige omgeving te creëren, waarin deze dansers zich vrij konden uiten.

In deze workshops leer je de basis van de drie hoofd performance categorieën van Voguing: Old Way, New Way, en Vogue Fem.

De originele stijl, Old Way, wordt gekenmerkt door het creëren van scherpe lijnen, symmetrie en vormen, die geïnspireerd zijn op fashion poses, Egyptische hiërogliefen en martial arts.

Vervolgens hebben de meer flexibele Voguers the New Way ontwikkeld om ook hun gymnastische vaardigheden te laten zien. In deze style gaat het om scherpe en precieze bewegingen en contortions.

Daarna is ook Vogue Fem gecreëerd door de trans-vrouwen in de community, als een stijl waarin het vooral gaat om de vrouwelijkheid van de dansers en de bewegingen. In Vogue Fem zijn er vijf elementen: catwalk, duckwalk, floor, hand performance, en spins & dips.

De workshops worden gegeven door drie fantastische docenten uit de Nederlandse ballroom scene: Seven Angels, Mila Angels Prodigy en Typhoon Angels Prodigy.

13.00 – 14.30 Intro to New Way

15.00 – 16.30 Into to Old Way

17.00 – 18.30 Into to Vogue Fem

Per workshop zijn er 15 plaatsen, ervaring is niet vereist.

Utrecht Ballroom scene is een partner van Danscentrum Utrecht.
Voor meer informatie over de workshops of over aanmelden kan je je richten tot Utrecht Ballroom scene.
Kijk op www.instagram.com/utrecht.ballroom.scene, of meld je direct aan op https://bit.ly/30lPdpV.